Tsunoda Britanya GP Kazasını Üstlendi!

Tsunoda Britanya GP Kazasını Üstlendi!

Formula 1 yarışlarına damgasını vuran kaza sonrası tüm suçun kendisine ait olduğunu açıklayan Tsunoda, her şeyin hüç beklenmediği şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Son dönemdeki başarılı çıkışlarıyla AlphaTauri pilotları, heyecanın ve aksiyonun bol olduğu Britanya GP'sinin sekizinci yarışında temas ederek 14. sıradan bitiş çizgisini gördü. Tsunoda'nın kazaya sebep olduğu yarış sonrası beş saniye zaman cezası ve iki ceza puanı da hanesine eklendi.

Yarış sonrası basına açıklama yapan Tsunoda, "Kendi açımdan, benim hızımla virajı almak kolaydı."

"Fakat aynı zamanda kapıyı kapatmasını da beklemiyordum. Kapıyı tamamen kapamadı ama dönüş yapmak için yeterince yer yoktu."

"Elbette birbirimizle mücadele ediyorsak, olabildiğince az yer bırakmak isteriz çünkü aracın kolayca geçmesini istemeyiz. Bu yüzden Pierre'i anlıyorum. Farklı bir fırsat için kesinlikle bekleyebilirim. Takım için üzgünüm."

"Kesinlikle bir görüşme yapmamız gerekecek. Ayrıca açıkça daha hızlıydım. Fakat yine de suçun bende olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında söyleyebileceğim bir şey yok."

Tsunoda daha sonra şunları ekledi: "Fazla hızlı değildim. Virajın çıkışında beyaz çizginin içinde kalmak hâlâ mümkündü çünkü virajdan önce geçiş yapmayı denedim, virajın ortasında değil."

"Virajda bana karşı mücadele etmeyi denemesini beklemiyordum ama suç benim. Beklentilerimi yeterince iyi yönetemedim. Buradan öğrenebileceğim şey bu. Bir sonraki sefer bundan kaçınmalıyım." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us