Sürücülere Gelebilecek Maaş Sınırı Alonso'nun Gündeminde

Sürücülere Gelebilecek Maaş Sınırı Alonso'nun Gündeminde

Hem heyecanın hem aksiyonun hem de sert gündemin bir an olsun eksik olmadığı Formua 1 bu kez de maaş sınırı ile gündemde. Buna en sert tepki ise Alonso'dan geldi.

Usta pilot Fernando Alonso, Formula 1 takımlarının sürücülerden her geçen gün daha fazlasını isterken onlara böyle bir maaş sınırı getirilmesinin ne derece mantıklı olduğunu sorguladı.

Buna ek olarak 2021 sezonu başlarken takımlara bütçe sınırı da getiren Formula 1, yıllık 145 milyon dolar ile bir sezonu tamamlamasını istiyordu. Bu rakam 2022 sezonunda 140 milyon dolara düşerken önümüzdeki yıl bir beş milyon daha düşmesi bekleniyor.

Bütçenin her geçen yıl düşmesi gündemdeyken bir şok etkisi de pilotlar tarafında yaşandı. Buna göre artık maaşların da bir sınırı olacak.

Maaş sınırına ilk tepkiyi Alonso koyarken şu sözleri ekledi; "Sürücüler bu meselenin her zaman dışındaydı ve bizi, Formula 1'i tanıtmak için git gide daha fazla kullanıyorlar. Daha fazlasını yapıyoruz, daha fazla etkinlikte yer alıyoruz ve taraftarlarla daha fazla etkileşim halindeyiz."

"Bizden daha fazlasını istiyorlar ve bundan fayda sağlıyorlar. Bu yüzden bu konunun dışında tutulmalıyız. Bu çok karmaşık."

Maaş sınırı daha nasıl tartışmalara yol açacak bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us