Yeni Rivian R1T Pickup

Yeni Rivian R1T Pickup

Amerika'nın ve dünyanın popüler elektrikli otomobil markası Tesla'nın ardından iyi bir çıkış yapan Rivian dünyanın ilk eletrikli seri üretim kamyonetini tanıttı! Yeni Rivian R1T Pickup'a dair her şey haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Amerika'dan çıkarak tüm dünyaya seri üretim elektrikli otomobil deneyimi yaşatan Tesla'nın ardından bir diğer yerli Amerikan şirketi Rivian da dünyanın ilk seri üretim pickup modelini kullanıcılara sundu.

Fütüristik tasarımıyla oldukça ilgi çekici görünen Yeni Rivian R1T Pickup, 480 Km uzunluğundaki menzili ile elektrikli araçlar arasında ciddi bir rekabete giriyor. Buna ek olarak 5,476 mm uzunluğundaki boyu ile Ford Ranger ya da Ram 1500 gibi kamyonetler arasında iyi bir konuma yerleşiyor.

2021 yılının sonunda müşterilere teslim edilecek Yeni Rivian R1T, 74 bin dolardan başlayan fiyatla satışa sunuldu. Bu fiyat skalası ile rakipleri arasında ulaşılabilir olması, elektrikli kamyonet deneyimi yaşamak isteyenleri mutlu edecektir.

Buna ek olarak, hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip olan bir de 7 kişilik SUV modeli R1S'e sahip olan Rivian, büyük ve güçlü otomobilleriyle elektrikli araç dünyasına sağlam bir giriş yaptı.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Rivian R1T, standart olarak dört tekerden çekiş sistemiyle birlikte geliyor. Dört tekerin her birine bir adet olmak üzere dört adet elektrikli motorla gelecek olan R1T güç konusunda bir tereddüte mahal vermiyor.

0'dan 100'e 3 saniye gibi kısa bir sürede çıkmasını sağlayan 800 beygirlik gücü ile bir Pickup modelinden alabileceğiniz maksimum hız ve gücü size yaşatmayı hedefliyor. Buna ek olarak ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle tüm yol koşullarına R1T ile uyum sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda teknoloji olarak da standart içten yanmalı rakiplerine göre ileride olan Yeni Rivian R1T, manevra kabiliyetinin gelişmesi adına ön tekerlerin aksine açı yapan arka tekerlekleri sayesinde dar alanlarda maksimum dönüş açısı sunuyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Standart olarak satışa sunulan R1T Pickup 135 kWh'lik pil paketiyle birlikte gelecek ve teknik dökümanlara göre 480 Km uzunluğunda menzil sunacak.

Bir üst sınıfta yer alacak 180 kWh'lik pillere sahip olan Rivian R1T'den ise 640 Km uzunluğunda menzil elde edebileceğiniz söyleniyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Rivian R1T'nin iç mekanı en az dış tasarımı kadar etkileyici görünüyor. Gayet hoş gözüken direksiyon simidinin hemen arkasında büyükçe bir dijital ekran bulunuyor.

Aynı ekranın biraz daha büyük bir halinin konsolun ortasında bulunduğu Yeni Rivian R1T'i iç mekanında her şey oldukça sade ve işlevsel gözüküyor.

Bir kamyonete göre gayet lüks gözüken bu iç mekan tasarımını ben oldukça beğendim. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda da yeterli hacmi size sunan Yeni R1T ile tüm ailenizle birlikte konforlu yolculuklar yaşayacaksınız.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Rivian R1T'nin ön konsolu üzerinde 16.0 inç büyüklüğünde bir dokunmatik bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Arayüzü ve dokunmatik hassasiyetin oldukça iyi olduğu bu ekran üzerinden R1T'ye dair tüm ayarlamaları anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Fakat garip bir şekilde Yeni Rivian R1T'te ne Apple CarPlay ne de Android Auto bağlantı servislerine erişim bulunmuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Tüm Rivian R1T modellerinde Driver+ isimli güvenlik paketi yer alıyor. Bu güvenlik paketiyle elektrikli otomobillerin olmazsa olmazı eller serbest otonom sürüş deneyimi sunuluyor. Çarpışma testlerinde de başarılı şekilde gene R1T ile güvenlik konusunda bir endişemiz kalmıyor.

Yeni Rivian R1T'de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Rivian R1S

Yeni Rivian R1S

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us