Yeni Rivian R1S

Yeni Rivian R1S

Michigan merkezli yeni bir elektrikli otomobil üreticisi olan Rivian, spor kullanım öğelerini de bünyesinde barındıran yeni SUV'sini çok yakında kullanıcılar ile buluşturacak. Şimdi gelin, Yeni Rivian R1S'i daha yakından tanıyalım.

2021'de Yenilikler Neler?

Elektrikli otomobiller artık hayatımızın bir parçası. Tesla önderliğinde ilerleyen pazarın ise yeni oyunculara ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların piyasadaki yansımalarından en dikkat çekici olanı ise Yeni Rivian R1S oluyor.

Yeni Rivian R1S, doğrudan Tesla Model X'e rakip olmasıyla ön plana çıkıyor. Üç sıralı oturma düzeni, gerçekten iyi derecede olan menzil uzunluğu ve tarz sahibi dış tasarımı ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor.

Rivian R1S, markanın tamamen elektrikli kamyonet modeli R1T ile tamamen aynı aktarma organlarını kullanıyor. Tıpkı R1T gibi, 105.0 kWh, 135.0 kWh ve 180.0 kWh olmak üzere üç farklı pil gücü Yeni Rivian R1S'de kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Sürüş menzili tarafında da piyasadaki birçok rakibine göre birkaç boy fark atan Yeni Rivian R1S'in kullanıcılar tarafından şimdiden merak edilmesi dikkat çekiyor.

2021 yılının Haziran ayında teslimatlara başlamayı ön gören Rivian, R1S için 77 bin dolar gibi makul bir giriş fiyatı üzerinden etiketlendirme yapıyor. Serinin başında Launch Edition isimli donanım paketi yer alıyor.

Diğer donanım paketleri ise 2022 Ocak ayında kullanıcılar ile buluşacak. Bu donanım seviyeleri içinde, panaromik cam tavan, Wi-Fi erişim noktası, 1000 lümenlik el feneri ve gövde altı koruması yer alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Rivian R1S, sahip olduğu pil paketlerini, güç aktarma organlarını ve daha birçok özelliğini R1T isimli pikap kardeşiyle paylaşıyor. Bu pil paketleri içinde 105, 135 ve 180 kWh gücündeki piller bulunuyor.

Bünyesinde yer alan en üst seviye pil paketini satın alırsanız 650 km uzunluğunda bir menzile sahip olabilirsiniz. Temel modelde ise bu menzil değeri 400 km oluyor. Her anlamda orta seviye olan pil paketinde menzil uzunluğu 500 km'ye kadar uzuyor.

135 kWh'lik pillerin bulunduğu Rivian R1S'de 754 beygir güç yer alıyor. Bu güç ile 0'dan 100'e 3.0 saniye gibi bir sürede çıkış yapıyor. Serinin en az güce sahip olan modelinde ise bu süre 5.0 saniye oluyor.

Yeni Rivian R1S'in tüm modellerinde de her tekerlek için bir elektrik motoru bulunuyor. Bu özellik Yeni R1S'e dört tekerden çekiş sistemini ve etkileyici bir arazi kabiliyeti sağlıyor.

Ayrıca tüm modeller, yüksekliği ayarlanabilir havalı süspansiyon ile geliyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Rivian, yeni modeli R1S'i piyasaya çıkardığı zaman, pazardaki en büyük kapasiteye sahip pilleri sunmuş olacak. Sahip olduğu 105, 135 ve 180 kWh'lik piller ile 400 km'den başlayıp 500 ve en üst donanımda 650 km'ye kadar sürüş menzilini kullanıcılara sunmuş olacak.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni R1S de R1T gibi çağdaş bir stile, şık deri kaplamalara ve ahşap ile derinin uyumuna sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Oldukça sade ve işlevselliğin ön planda tutulduğu bu konsol tasarımı benden tam puan almayı başarıyor.

Biri sürücünün hemen önünde diğeri ise konsolun ortasında yer alan oldukça büyük bilgi eğlence ekranlarından, otomobile ait her şeyi anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da oldukça cömert olan Yeni Rivian R1S, üç sıra halinde yer alan oturma grubu ile de geniş ailelere hitap ettiğini vurguluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Rivian R1S'in ön konsolu üzerinde yatay olarak yerleştirilmiş bir bilgi eğlence ekranı yer alıyor. Bu ekranın hem tasarımı hem de kullanım detayları oldukça başarılı.

Şüphesiz kullanıcıların en beğendiği özelliklerden olan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servisleri ise henüz Rivian R1S için varlığını kanıtlamadı.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Rivian R1S 2021, kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak birçok güvenlik özelliğini hizmetimize sunuyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise markanın Driver + ismini verdiği yarı otonom sürüş modu oluyor.

Yeni Rivian R1S'de bulunan temel güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Rivian R1T Pickup

Yeni Rivian R1T Pickup

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us