Yeni Kia EV6

Yeni Kia EV6

Hibrit ve içten yanmalı motora sahip Kia modellerinden sıkılanlar ya da yeni bir heyecan arayanlar için Kia markasının tamamen elektrikli modeli EV6 kullanıcılar ile buluşuyor. Peki Yeni Kia EV6 bize ne vadediyor?

2022’de Yenilikler Neler?

2022 Kia EV6, Kia markasının ilk özel EV modeli olmasıyla ön plana çıkıyor. Bir dizi yeni tam elektrikli Kia modelinin temelini oluşturacak olan “Küresel Elektrikli Modüler Platformu (E-GMP) üzerinde inşa edilen Yeni Kia EV6, sıra dışı tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Serinin en üstünde yer alan EV6 GT modelinde çift elektrikli motor bulunuyor. Bu motorların birleşiminde ise 577 beygir güç üretiliyor.

Kia’ın ikiz markalarından biri olan Hyundai de, Ioniq modeli için aynı platformu kullanıyor. Birkaç yıl içinde aynı sıra dışı tasarım ve üstün performansı ile adından söz ettirecek bir dizi yeni Hyundai modeli de bizlerle olacak.

Kia, çok yakın zamanda ürün gamının büyük çoğunlunu oluşturacak olan EV modelleri için tutarlı ve istikrarlı bir yol izlemek istediğini söylüyor.

2022 Kia EV6’nın tasarımına ve özelliklerine baktığımızda bu konuda bir hayli haklı olduğunu gözlerimizle görüyoruz.

Kia, ilki EV6 olmak üzere 2026 yılına kadar toplamda 11 adet yeni EV modelini piyasaya çıkartma hedefi olduğunu da açıklamalarına ekliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Kia EV6’nın iki farklı baz modelininin ilkinde, 168 beygirlik motor duruyor. Bu versiyonu yalnızca arkadan itiş seçeneği ile satın alabiliyorsunuz. Diğer baz versiyonunda ise 232 beygirlik dört tekerden çekiş sistemine sahip model bulunuyor. GT modeline benzer tasarım öğelerine sahip olan GT-Line versiyonu da aynı motor seçenekleri ile satışa sunuluyor.

Yeni Kia EV6’da bulunan en üst motor seçeneği ise 577 beygir gücündeki GT donanım seviyesi oluyor.

Çok yakın zamanda piyasaya çıkacak olan kuzeni Ioniq ile aynı güç aktarma organlarını kullanan Yeni Kia EV6, elektriğin gücünü en verimli şekilde hissetmemizi sağlıyor.

Hali hazırda herhangi bir bağımsız test kuruluşu tarafından test edilmemiş olması, Yeni Kia EV6 hakkında 0-100 süresini ve çok daha fazla detayı öğrenmemizi engelliyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Yeni Kia EV6 standart olarak 58.0 kWh’lik lityum iyon piller ile geliyor. Üst donanım seviyelerinde daha fazla menzil ve güç üretimi sağlayan 77.4 kWh’lik lityum iyon piller kullanılıyor.

Şarj süresinde ise hızlı şarj istasyonlarında 0’dan %80’e 18 dakikada şarj olan bataryalara sahip olması, Yeni Kia EV6’yı pratiklik konusunda ön plana çıkartıyor.

Menzil konusunda da iddialı modellerden biri olan Yeni Kia EV6, en güçlü GT donanımında 460 km uzunluğunda menzil vadediyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Kia EV6’nın iç mekanı, dış tasarımı kadar iddialı olmasa da mevcut Kia modellerini göz önüne aldığımızda oldukça çağdaş ve fütüristik bir tasarım ile bizleri karşılıyor.

Kuzeni Ioniq ile hemen hemen aynı tasarım dilinin kullanıldığı bu iç mekan gayet hoş gözüküyor.

Ön konsol boyunca uzanan ve üzerinde hem dijital kokpitin yer aldığı hem de multimedya ekranının yer aldığı panel, tamamen elektrikli Yeni Kia EV6’nın en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Sürücü koltuğu ile yolcu koltuğunu adeta ikiye ayıran oldukça büyük orta konsol, Yeni Kia EV6’nın iç mekanında kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 Yeni Kia EV6 henüz hiçbir bağımsız test kuruluşu tarafından herhangi bir çarpışma testine tabi tutulmadı. Bununla birlikte, Hyundai-Kia modellerinde kullanımda olan gelişmiş güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin birçoğunun ve daha fazlasının Yeni Kia EV6’da kullanılmasını bekliyoruz.

Yeni Kia EV6’da temel olarak bulunmasını beklediğimiz özellikler ise şu şekilde;

  • 360 derece park kamerası
  • Adaptif hız sabitleyici
  • Yarı otonom sürüş hizmeti

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro

Yeni Kia Niro

Yeni Kia K5

Yeni Kia K5

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us