Bayram Klasiği Değişmedi, İkinci Elde Fiyatlar Arttı

Bayram Klasiği Değişmedi, İkinci Elde Fiyatlar Arttı

Her bayram öncesinde artan yoğun talep sonrasında yükselen ikinci otomobil fiyatları, Ramazan bayramı öncesinde yine şaşırtmadı.

Özellikle akraba ziyaretleri, kalabalık aileler ve bagajların fazlalığı da eklenince birçok vatandaş bayramda kullanmak üzere otomobil arayışına giriyor. Bu sene sıfır otomobil tedarik yavaşlığı da eklenince ikinci ele yönelen alıcıların yoğun talebi sonrasında ikinci elde fiyatlar yükselişe geçti.

Indicata ikinci el online pazar raporunda paylaşılan istatistiklere göre Şubat ayında bir önceki aya göre otomobil fiyatlarında bir artış mevcuttu. Otomobil satış adedi ise bayram arefesine denk gelen Mart ayında istikrarını koruyarak yüzde 10 oranında arttığı görülüyor.

Satılan otomobil adedi artsa da fiyatın da ona göre arttığı ikinci el otomobil piyasasında, ilerleyen günlerde fiyatların daha da artması öngörülüyor.

Bayram sonrası ise talebin düşmesiyle birlikte hareketlilik azalacak. Buna yerli otomobil TOGG'un da yollara çıkması nasıl bir etki gösterecek ilerleyen günlerde göreceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us