2021 Lexus UX

2021 Lexus UX, Toyota markasının premium markası Lexus’un, alışılmadık çizgileri olan bir yarı kompakt lüks crossoverı, ancak hatcback oranlarında olmasına rağmen şaşırtıcı derecede sportif bir otomobil.

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Lexus UX, şirketin en küçük crossover'ı olarak Lexus NX'in altına yerleştiriliyor. Bu küçük crossover, BMW X1 ve Mercedes-Benz GLA gibi rakipleri arasında oldukça karizmatik tasarımı ile şansını artırmayı başarıyor.

Lexus, 2021 yılı için UX200 ve hibrit motora sahip UX250'de birkaç iyileştirme yaptı. Ayrıca bagaj kapasitesini artırmaya yarayan ayarlanabilir bagaj panosu da yeni gelen özellikler arasında yer alıyor.

Tüm modellerde standart olarak kör nokta izleme sistemi ve arka çapraz trafik uyarısı sistemi sunuluyor. Malesef, Autumn Shimmer ve Silver Lining Metallic hayranları, her iki boya renginin de artık mevcut olmadığını duyunca hayal kırıklığına uğrayabilir. Lexus ayrıca UX250h'deki gaz tepkisini de geliştirdiğini söylüyor.

Hibrit Lexus UX250h'nin standart olarak sunulan dört tekerden çekiş sistemi ve şehir içindeki daha iyi yakıt ekonomisi nedeniyle tercih edilebilecek bir otomobil olduğunu da eklemek istiyorum.

Motor, Şanzıman ve Performans

Lexus UX, sürekli değişen otomatik şanzıman (CVT) ile eşleştirilmiş benzinli veya benzin ile elektriğin mükemmel uyumu hibrit seçeneği ile satın alınabiliyor. Ancak, yalnızca hibrit UX250h dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir.

Benzinli UX200'de 169 beygir gücünde turboşarjlı dört silindirli bir motor kullanılıyor. Önceki nesil Lexus UX200, 0'dan 100'e 8.5 saniye gibi uzun bir sürede ulaşıyordu. Yeni UX için de hemen hemen aynı sürelerin olması bekleniyor.

Hibrit Lexus UX250h, 181 beygir gücü ve dört tekerden çekiş sistemi sayesinde sürüş sırasında oldukça iyi hissetmenize neden oluyor. F Sport paketi ile, spor ayarlı süspansiyon, run flat lastikler ve 18 inç spor jantlar sunuluyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Lexus UX'in iç kısmı, çekici bir yerleşim düzeni ve lüks malzemeler sayesinde yolcuların lüks bir otomobil içinde olduklarını her an vurgulayan öğeler ile dolu.

Çift bölgeli klima kontrolü ve elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar da dahil bir dizi standart özelliğe sahip olan Lexus UX'de kendinizi iyi hissetmemeniz neredeyse imkansız.

Standart özelliklerin dışında, ısıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, head-up display ve daha şık trim malzemeler gibi seçeneklerle iç mekanının seviyesini daha da yükseltebiliyorsunuz.

Arka koltuklar her ne kadar geniş olmakran uzak olsa da, korkulacak kadar dar da değil. Ne yazık ki hali hazırda küçük olan arka diz ve omuz mesafesi hibrit modellerde pillerin de yer kaplaması ile birlikte bir miktar daha küçülüyor.

Sıkı rakipleri olan BMW X1 veya Mercedes-Benz GLA ile kıyaslandığında arka yolcular ve bagaj büyüklüğü konusunda bir miktar geride kalıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Bütün Lexus UX'lerde Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak buluyor. Bunun yanında Wi-Fi erişim noktası ve dört USB bağlantı noktası ile iyi bir bilgi-eğlence sistemine sahiptir.

Konsolun ortasında yer alan 10.3 inç multimedya ekranında, yerleşik navigasyon hizmeti sunulurken, kablosuz şarj ve sekiz hoparlörlü birinci sınıf ses sistemi gibi çok sayıda opsiyon da kullanımınıza hazır halde bekliyor.

Tüm bu lüks özelliklere rağmen orta konsolda yer alan multimedya ekranının dokunmatik hassasiyetinin çok iyi olmaması sinirlerinizi bozabilir.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Lexus UX, NHTSA tarafından yapılan çarpışma testlerinden beş yıldız alarak güvenlik konusunda kendisini kanıtlıyor. Aynı zamanda her modelde standart olarak sürücü yardım teknolojisi ile donatılmıştır. Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil durum freni
  • Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şerit tutma yardımı
  • Standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus GX

Yeni Lexus GX

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us