Yeni Skoda Octavia 22 Aralık'ta Türkiye'de!

Volkswagen Grubu'na bağlı Çek üretici Skoda'nın C segmentinde liderlik için kapışan modeli Octavia, iddialı yeni tasarımıyla pazara girmeye hazırlanıyor.

Yenilenen Octavia daha çarpıcı tasarıma, yenilenmiş sürüş dinamiklerine, şık iç kabin tasarımına ve yeni bir karaktere sahip. Dünya çapında ve aynı zamanda Türkiye'de yüksek satış rakamlarına ulaşan Octavia, filo satışlarında da oldukça önemli bir sırada yer alıyor.

Rakipleri Toyota Corolla, Renault Megane, Ford Focus ve 2021'de yenilenecek olan yeni Honda Civic'le olan rekabeti 2021 yılı içinde oldukça kızışacağa benziyor. 

Dış Tasarım

Skoda Octavia son neslinde makyajla ön far grubunu birbirinden ayırmıştı. Şimdi ise yeni kasasında farları tekrar birleştirerek L şeklinde ikili LED gündüz farlarıyla geliyor. Skoda'da klasikleşmiş keskin köşeli tasarımlar yeni Octavia'da da olmazsa olmazlardan. Ön far grubuna eklenen kristalize görünümlü ek bölüm ve geniş petek tasarımlı radyatör ızgarası daha gergin bir görünüm kazandırmak amacıyla düşünülmüş nüanslar.

Yenilenmiş Full LED teknolojili ön farlar ise, "Style" donanımında standart olarak gelmekte. Yan taraftan akıcı çizgilerle arka bölüme doğru giden tasarım arkada yenilenmiş "C" şeklinde LED stoplarla tamamlanıyor. Arka tampon ise önceki nesilden farklılaşmış ve cesur bir görünüme sahip.

Octavia aynı zamanda boyutlarında yeniliğe uğruyor. Hem sedan hem de station wagon modeli Combi'nin boyutları artarken bizlere daha geniş ve ferah bir iç mekan sunuyor. Artan boyutlar beraberinde artan diz mesafesi ve baş mesafesini yanında getiriyor. Değişen boyutlara da ufakça değinelim: Sedan versiyonunun boyu 11 mm daha uzayarak 4,670 mm'ye, Combi versiyonu da 8 mm uzatılarak 4,667 mm'ye yükseldi.

İç Tasarım'da Yeni Octavia

İlk bakışta dikkat çeken detay yeni çift kollu direksiyon. Skoda, yenilenen çift kollu direksiyon tasarımını hemen hemen her aracında kullanmaya başladı. Yanlardan çift kollu, göbeğin altı boş direksiyon tasarımı aracın iç tasarımını fütüristik boyutlara taşıyor. Açıklamalara göre önceki nesilden daha kaliteli malzeme kullanan Skoda, iç mekan kalitesinde bir numara olmaya aday.

İyileştirilmiş göstergeler donanım paketine göre değişebiliyor. İklimlendirme tuşları da yenilenen noktalar arasında. Opsiyon olarak alınabilen ambiyans aydınlatmalar, 10 farklı renk seçeneğiyle iç mekana hâkim. Standart 6.5 inç olarak gelen bilgi-eğlence sistemi ekranı isteğe bağlı 9.2 inçe kadar çıkabiliyor. Vites topuzuna ise elveda diyoruz, Yeni Golf 8'de gelen vites tasarımı Octavia'da da yer alıyor.

Artan boyutlarla beraber bagaj hacimleri sedan versiyonda 568 lt, Combi versiyonunda 588 lt'yi buluyor. Her iki aracın arka koltuklarının yatırılmasıyla bu alan, sedan versiyonda 1.558, Combi'deyse 1.718 lt'ye çıkıyor.

Teknoloji Çağında Octavia

Skoda Connect özelliği sayesinde yolcular, artık sürekli arabayla bağlantılı kalma seçeneğine de kavuşuyor.

Octavia'da sunulan ve farklı donanım seviyelerinde satın alınabilen bu sistem, sürücüye araçla ilgili pek çok bilgiyi, aracın dışındayken de sunabiliyor. Camlar ve kapıların tam olarak kapalı olup olmadıkları, aracın yakıt durumu gibi bilgiler, akıllı telefona indirilebilecek bir uygulama sayesinde araç sahibine aktarılabiliyor. Uygulama sayesinde aracın sürücüye ne kadar uzaklıkta bulunduğu ya da aracın son park edildiği konum gibi bilgiler de öğrenilebiliyor.

Yenilenme ile birlikte, Skoda Octavia Sedan ve Combi modellerine 5 yeni güvenlik donanımı daha eklendi. Acil Frenleme Sistemi, Yaya Koruma Sistemiyle beraber geliyor. Yeni Kör Nokta Uyarı sistemi şerit değiştirmeleri kolaylaştırıyor. Arkada bulunan iki radar sensörü sayesinde kör nokta veya arka bölümde bulunan olaylardan sürücü "Arka Trafik Uyarısı" sistemiyle bilgilendiriliyor.

Yeni Manevra Asistanı ise, geri park hamlelerinde, aracın arkasında bir engel algılaması halinde otomatik olarak frenlemeyi yapıyor. Bunlar yeni eklenen uygulamalar bunlar dışında Adaptif Hız Sabitleme (ACC), Şerit Takip Asistanı, Sürücü Yorgunluk Tespiti sistemi, Otomatik Far Yardımcısı, kamera destekli Trafik Levhası Tanıma sistemiyle entegre Yolculuk Asistanı, Park Yardımcısı gibi sistemler, Yeni Octavia'da halen bulunacak güvenlik donanımları arasında.

Motor Seçenekleri ve Satışa Çıkış Tarihi

Yeni Octavia ve Octavia Combi, Türkiye'de ilk düzlükte 1,0 TSI 115 bg ve 1,4 TSI 150 bg benzinli ve mevcut Octavia'ya göre beş beygir arttırılan 1,6 TDI 115 bg dizel motor seçenekleri ve aynı zamanda hem manuel hem de DSG otomatik şanzıman ile 22 Aralık'ta Türkiye'de satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Skoda Fabia Tamamen Yenilendi

Yeni Škoda Kushaq SUV

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us