Lüksün Yeni Tanımı - Mercedes Maybach S580

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, lüks sedan zirvesinin en büyük ve en iddialı oyuncusu olarak yenilendi! Bir Mercedes-Benz S Sınıfı otomobilden daha iyisi, bir Mercedes-Maybach olsa gerek. Bentley Fliyng Spur ve Rolls-Royce Ghost gibi diğer ultra lüks arabalara karşı savaşmaya hazırlanan Maybach S-Serisi S580 olarak yollarda yerini almaya hazır.

2021'de Yenilikler Neler?

Tamamen yeni Mercedes-Benz S-Serisi sınıfının tanıtılmasının ardından, daha fazla lüks, konfor ve üstün performans sunan Maybach versiyonu da kullanıcılar ile buluştu.

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi'nin kaputunun altında 48 volt hibritli 496 Beygir çift turbo V-8 motor yatarken, bu motor kombinasyonunun bagaj kapağının üzerinde S580 ibaresi yer alacak. Standart olarak sunulan özelliklerin arasında, vakumlu kapılar, havalı süspansiyon sistemi, 30 hoparlörlü Burmester Stero ses sistemi ve iki adet 11.6 inç dokunmatik ekrana sahip arka koltuklar sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Her S580 sedanın kaputunun altında, 48 voltluk bir hibrit sistemle güçlendirilmiş 496 Beygir cift turboşarjlı 4.0 Litrelik bir V-8 motor bulunuyor. Ayrıca tüm modellerde Mercedes'in 4Matic dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. Yenilenen motor ile birlikte önceki nesil Mercedes-Maybach'a göre 33 Beygir daha fazla güç üretmesine rağmen, eski nesilde bulunan çift turbolu W-12 motorla çalışan S560 modelinin kaldırılmasından kimse söz etmedi. Yeni S580 ile birlikte dar sokaklarda daha rahat manevra almasını sağlayacak olan ön tekerlerle birlikte senkronize şekilde çalışan arka teker yönlendirmesi de standart olarak sunuluyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Maybach S580, halihazırda büyük boyutlar sunan Benz imzalı S-Serisinden 17 cm daha uzun dingil mesafesi ile tamamen deri kaplı iç mekanda ferahlığın ve yaşam alanı büyüklüğünün  doruklarını yaşatıyor. S580'de pek çok lüks özellik standart olarak gelirken, dokunduğumuz tüm alanların deri kaplı olması, 64 farklı renk içeren ambiyans aydınlatması, hafızalı ve ısıtma-soğutma seçenekli dört koltuk ve masaj destekli arka koltuklarla, konfor ve lüks zirvesini seyahat edrken yaşamanız için her şey bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantılar

Benz-S-Sınıfı gibi, Maybach S580 de Mercedes'in 12,8 inç OLED dokunmatik ekranına ve MBUX bilgi-eğlence sistemi ile geliyor. Kablosuz bağlantı özelliklerinin de sunulduğu Maybach S580'de Apple CarPlay ve Android Auto, 6 adet USB-C bağlantı noktası, 30 hoparlörlü Burmester ses sistemi ve kablosuz akıllı şarj ünitesi gibi teknolojier sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Yeni Mercedes-Maybach S580 ile birlikte standart olarak sunulan güvenlik paketinin içinde

  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  •  Şerit tutma yardımlı standart şeritten ayrılma uyarısı
  •  Yarı otonom sürüş modu ile standart uyarlanabilir hız sabitleyici

gibi üstün Mercedes-Benz güvenlik özellikleri sunuluyor.

Fiyat ve Satış Zamanı

2021 yılının ortalarına doğru satışa çıkacak olan Yeni Mercedes-Maybach S580'nin, 190.000 gibi bir fiyattan satılması bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us