Karizmatik Sedan Yeni Acura TLX

Honda’yı lüks otomobil sınıfında başarılı şekilde temsil etmeyi sürdüren yan markası Acura, lüks sedan modeli TLX’i tamamen yeniledi!

2021’de Yenilikler Neler?

Honda markasının lüks sınıf temsilcisi Acura, 2021 yılında lüks sedan modeli TLX’i tamamen yeniliyor. Ortaya çıkan modelde, konsept tasarımına sadık kalındığı görülürken, yüksek performans sunan Type S modeli de tekrar yollara çıkmaya hazırlanıyor.

2021 Acura TLX’de gerçekten etkileyici turbo beslemeli V-6 opsiyonu yer alırken, giriş seviyesinde yine turboşarjlı dört silindirli bir motor bulunuyor. Ayrıca, tüm Acura TLX modelleri, Acura’ın vazgeçilmez özel sistemli dört tekerden çekiş teknolojisi Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) ile geliyor.

Daha sofistike bir bir şasiye sahip olan Yeni Acura TLX, tamamen yenilenmiş özel bir platform üzerinde geliştiriliyor. 2021 Acura TLX’in yakın rakipleri arasında, BMW 3 Serisi ve Audi A3 Sedan bulunuyor.

Yenilenen Acura TLX’e yeni gelen özelliklerin arasında, 18 inç büyüklüğünde özel tasarım jantlar ve özel renk paketleri bulunuyor. Bununla birlikte yalnızca Advance ve A-Spec isimli iki adet donanım seviyesi ile sunulması, satın alma tarafında daha fazla opsiyona ihtiyaç duyacağınız anlamına geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Acura TLX’in giriş seviyesinde, 272 beygir güç ve 380 Nm tork üreyen turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motor bulunuyor. Önden çekişin standart olarak sunulduğu Acura TLX’in her versiyonunda, sürüş kalitesini ve yol tutuşunu artırmak için gücü dört teker arasında özel şekilde karıştıran SH-AWD sistemi sunuluyor.

Ayrıca tüm Acura TLX modelleri 10 ileri vitesli otomatik şanzıman ile geliyor. Sahip olduğu bu şanzımanın sürüş sırasında yeterince hızlı tepki vermemesi sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Bununla birlikte 0’dan 100’e 5,9 saniyede ulaşması, 2 tonluk ağırlığına rağmen beklenenin üzerinde bulunuyor.

Yakın zamanda satışa çıkacak olan Acura TLX Type S modelinde 3.0 litrelik bir V-6 motor bulunuyor. Bu motordan 355 beygir güç ve 481 Nm tork elde ediliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Acura TLX’in iç mekanı sportif karakterini vurgulayacak biçimde oldukça etkileyici şekilde tasarlanıyor. Bunlar arasında ön panel üzerinde bulunan ve istenildiğinde analog istenildiğinde dijital olarak seçebildiğiniz döner sürüş modu seçicisi bulunuyor.

Acura’nın marka prestijine yakışır şekilde, yeni TLX’in iç mekanında gerçek alüminyum kaplamalar, gerçek delikli deriler ve gerçek gözenekli ahşap malzemeler olmak üzere birçok üstün kalitede malzeme kullanılıyor.

Buna birlikte bünyesinde yer alan 10.5 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, kendisinden beklendiği gibi kullanması oldukça basit ve dokunmalara sezgisel şekilde hızlıca cevap veriyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Acura TLX’in ön konsolunun üstünde 10.5 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranı bulunuyor. Biraz uzakta konumlandırılmış bu dokunmatik multimedya ekranını hem orta konsol üzerinde bulunan hem de direksiyon üzerinde bulunan tuşlar ile de yönetebiliyorsunuz.

Ayrıca, Apple CarPlay, Android Auto ve Wi-Fi bağlantı noktası gibi işlevsellik bakımından oldukça önemli bir konumda bulunan ekipmanlara sahip olmak için giriş seviyesindeki TLX’e sahip olmanız yeterli oluyor.  Eğer ELS Premium ses sistemi ve kablosuz şarj pedi isterseniz, Advance donanım seviyesini seçmeniz gerekmektedir.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Acura TLX, uluslararası test kuruluşları tarafından yapılan yol ve çarpışma testlerinden iyi bir derece alarak geçmeyi başarıyor. Bununla birlikte opsiyonel olarak sunulan birçok üstün sürücü yardımcı özelliği sunan Acura TLX’de standart olarak bulunan temel güvenlik özellikleri arasında şunlar bulunuyor;

  • Standart olarak sunulan çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şerit takip sistemi ve şeritte tutma yardımcısı
  • Kör nokta uyarı sistemi ve çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Acura NSX Type S

Yeni Acura NSX Type S

Yeni Acura Integra Prototip

Yeni Acura Integra Prototip

Yeni Acura RDX

Yeni Acura RDX

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us