Symbol'ün Halefi Renault Taliant Resmi Olarak Tanıtıldı

Symbol'ün Halefi Renault Taliant Resmi Olarak Tanıtıldı

Renault son zamanlarda kendini yenilemek için epeyce uğraşıyor: Tanıtılan elektrikli otomobilleri, değişen logosu ve yenilenen modelleri bu durumun görünen kısmı. Fransız üreticinin son hamlesi ise Symbol yerine tanıtılan Taliant modeli...

Yenilikçi Tasarım

Renault B sedan segmentinde Symbol ile oldukça güçlü bir markaydı fakat modelin son nesli oldukça uzun süre üretildi ve yüzü epey eskidi. Öncesinde gelen bilgiler ile ise Symbol'ün güncelleneceğini ve kardeşi Logan ile aynı olacağını fakat isminin değişeceğini öğrenmiştik. Renault beklenmedik bir şekilde modeli sadece logo değişimi ile değil farklı bir yüz ile sunmayı tercih etti. Yenilikçi tasarımı ile Renault ailesini başarılı bir şekilde tamamlayan Taliant, Symbol'e oranla ciddi yol kat etmiş...

Taliant'ın Logan'dan ayrıldığı yerler ön yüz ve arka aydınlatma grubu, bu noktalarda yapılan güncellemeler ile markanın diğer modellerine göre yabancı çizgilere sahip olmayacak.

Markanın en önemli modellerinden biri olan Clio ile çok benzer yapıdaki farlarının alt uzantıları yok edilmiş fakat farlar genel itibari ile kardeşine epeyce benziyor. Ön panjur tasarımı ise diğer Renault modelleri ile ortak dilde fakat biraz daha minimalist.

Taliant'a yan yüzünden baktığınızda ayrıştırıcı ana unsur Logan modellerinde olmayan jantları, bunun haricinde Logan'a göre çok daha düz olan yan profil çizgileri.

Arka yüz ise modelin Logan'dan önde olduğu ana nokta, Dacia versiyonunda kullanılan küçük ve neredeyse kare formlu arka aydınlatma grubu Taliant'da yerini çok daha estetik ve premium duran stoplara bırakmış. Ayrıca bagaj kapağındaki çizgiler Logan'da çok daha basit ve düzken Taliant'da yapılan çizgisel oyunlarla bu nokta daha heyecanlı hale getirilmiş.

Değinmek istediğim özel nokta ise tavanda bulunan, NASA ile direkt bağlantı içerisinde bulunduğunu düşündüğüm anten. 2021 yılı içerisinde tanıtılan bir otomobilde bu kadar kaba bir anten bulunmasını ve Renault'un bu konuda bu derecede inatçı olmasını anlamlandıramadım...

İç Mekan Tasarımı

Renault Taliant'ın iç mekanı kardeşi Logan'dan çok farklı olmayacak, Taliant burada Dacia Sandero modellerinde gördüğümüz kokpit tasarımının çok benzeri ile karışımıza çıkacak. Tasarımsal olarak sınıfı ihtiyaçlarını karşılayan iç mekan gayet işlevsel.

Taliant Hangi Motorlar ile Gelecek?

Motorlar konusunda henüz net bir bilgi yok fakat modelin üzerinde şekillendiği CMF-B platformu gereği gelebilecek motorları tahmin etmek çok zor değil. Talint modelleri büyük ihtimalle 1.0 ve 1.3 litrelik hacimlerde benzinli motorlar ile satılacak. Bu sınıfta bu hacimleri görmeye epey alıştığımızı tahmin ediyorum ama bu segmentin alıcı kitlesi dizel seçenek olmadığı için üzülecektir.

Taliant'ın Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Taliant bulunduğu segment gereği fiyat-fayda dengesini en iyi oranda tutması gereken modellerden biri, aynı segmentte olmasa da özellikle bizim ülkemizde Egea gibi rakipler varken işi açıkçası zor.

Burada öne geçmenin formülü bence uygun fiyat ve otomatik şanzıman ikilisi. Egea'nın otomatik şanzımanı olmaması ve gelecek otomatik seçeneklerin 1.6 motor ile gelecek olmasından kaynaklı oluşacak düşük hacim ve otomatik kombinasyonunda kalan boşluğu fiyatına bağlı olarak Taliant doldurabilir. Bu etkenler işin içine dahil edildiğinde "benim fikrimce" otomatik baz donanımlı bir Taliant, rekabat adına 145.000 TL civarında fiyatlara satılabilir ve bu konumda başarılı olabilir...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us