2021 Lexus RC

Şüphesiz ki Lexus markası başlı başına Toyota’nın otomotiv piyasası içinde gelebileceği üst noktalardan biri. 2021 Lexus RC ise en iyi spor otomobillerden biri olmak için mükemmel bir aday!

2021’de Yenilikler Neler?

2021 Lexus RC’ye şöyle bir baktığınızda hoşunuza gitmemesi neredeyse imkansız. Turbo beslemeye sahip dört silindirli motoru ve standart olarak sunulan arkadan itiş sistemiyle sadece kaportasıyla değil, motor performansı ile de sizi etkilemeye 2021 yılında da devam ediyor.

Ayrıca dört tekerden çekiş sistemi ve V-6 motor seçeceği de opsiyonlar listesinde sizi bekliyor. Hızlanma konusunda oldukça yeterli hissettirse de sınıfında lider konumda olmadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Coupe formunun da verdiği alan darlığı neticesinde, ön koltuklarda otururken oldukça rahat ve konforlu hissedebilirsin. Ancak arka koltuklarda seyahat etmek zorunda kalırsanız, aynı konfor seviyesine ulaşmanız ne yazık ki mümkün değil.

Teknoloji ve multimedya kısmında da 2021 yılında güncellemelerin geldiği Lexus RC’de, Wi-Fi erişim noktası, gelişmiş multimedya sistemi ve bir dizi sürücü yardımcı özellikleri de standart olarak sunuluyor.

Bunların yanı sıra, 2021 Lexus RC’de yeni yıla özel olarak gelen Black Line Özel Sürümü mevcuttur. Ayrıca siyah renkte dış detaylar ve dişbudak ağacından yapılan iç döşemeye ek olarak Lexus RC F Sport bu sınırlı üretim çalışması için iki parçalı bir Zero Halliburton bagaj seti sunuluyor.

Ayrıca biraz komik ama, kör nokta uyarı sisteminin standart hale gelip, park sensörlerinin opsiyonlar listesindeki Premium pakete dahil olması biraz şaşırtıcı oldu.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Lexus RC300, turboşarjlı dört silindire sahip motor ile geliyor. Bu motor kombinasyonundan 241 beygir güç elde edebilen RC300, yalnızca sekiz ileri otomatik vites ile yönetilebiliyor. Ayrıca standart olarak sunulan arka tekerleklerden itiş sistemi de Lexus RC300’ün hanesine yazılan artılardan biri oluyor.

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan performans testlerinde, dört silindirli 241 beygir gücündeki motorun aracın kasasını istenildiği kadar iyi taşıyamamasına atıfta bulunurken, Lexus RC’de sunulan bir diğer V-6 motor seçeceğine gönderme yapılıyor.

Dört tekerden çekiş sistemi ile gelen Lexus RC300’ün V-6 motoru, 255 beygir güç üretiyor ve yalnızca altı ileri otomatik vites seçeceği ile tercih edilebiliyor.

Serinin en üstünde ise yalnızca dört tekerden çekiş sistemi ve altı ileri otomatik vites ya da yalnızca arka tekerden itiş sistemi ve sekiz ileri otomatik vites seçeceği ile eşleştirilebilen 306 beygir gücündeki V-6 bulunuyor.  Yine yapılan testlerde bu motor kombinasyonlarının oldukça yeterli oluşu dikkatlerden kaçmazken, 0’dan 100’e yalnızca 5,7 saniyede ulaşabildiğini de ekleyelim.

Rakibi olarak sayılabilecek BMW 440i ile kıyaslandığında BMW 440i’nin 4,4 saniyelik 0-100 süresinin olduğunu da hatırlatalım.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Lexus RC'nin iç mekanı gayet şık şekilde dizayn edildi. Arka tarafa nezaketen koyulan koltukları değerlendirmeye almazsak, bir sürücü ve bir yetişkin yolcunun gayet rahat şekilde seyahat edebilmesini sağlayacak tüm konfor detayları Lexus RC'de sunulunuyor. Lexus RC F Sport'da bulunan bel ve sırt destekli, deri kaplama koltukların, normal RC'ye göre bir tık daha iyi olduğunun altını çizmeliyim.

Tüm RC modellerinin, şaşırtıcı şekilde sezgisel çalışan dokunmaya duyarlı multimedya sistemleri var. Ayrıca çift bölgeli klima da gayet iyi şekilde görevini yerine getiriyor. Bu durum uzun yolculuklarınızda size keyifli bir seyahat sunuyor, fakat küçük eşya gözleri ve bagaj alanı konusunda aynı bonkörlüğü sergilemiyor.

Arka koltukları yatırdığınızda elde ettiğiniz alan ile ufak el bagajlarınızı rahat şekilde yerleştirebilirsiniz. Elbette bu tarz bir otomobilin uzun seyahat otomobili olmadığını bildiğimiz için bu dezavantajları görmezden gelebiliriz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Lexus RC modellerinde ön konsolun içine yerleştirilmiş 7.0 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Kullanılan bu sistem, üzerinde yer alan bir adet düğme ve orta konsolda yer alan bir dizi düğme ile birlikte kontrol ediliyor.

Multimedya ekranı ile birlikte gelen yerleşik navigasyon ise eski bir bilgisayar hızında çalışıyor ve bu durum oldukça sinir bozucu oluyor. Neyse ki Apple Carplay bağlantı entegrasyonu sayesinde bu sorunu kolayca çözebiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Lexus RC modelleri, uluslararası test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarıyla geçerek, yaya ve sürücü güvenliği konusunda kendilerini kanıtlıyor. Temel olarak sunulan güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin yanı sıra opsiyonlar listesinde yer alan üstün güvenlik ekipmanlarına da sahip olabilirsiniz. 2021 Lexus RC'de bulunan temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor:

  • Standart önden çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Standart şerit tutma yardımı ve şeritten ayrılma uyarısı
  • Standart uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus GX

Yeni Lexus GX

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us