2021 Mazda 6

2021 Mazda 6, sade ve şık tasarımı, üstün teknoloji ve konfor seviyesiyle 2021 yılında da kullanıcıları memnun etmeye devam ediyor.

2021’de Yenilikler Neler?

Mazda, Honda Accord kadar kusursuz ya da Hyundai Sonata kadar popüler olmasa da kesinlikle üst düzey kalitesiyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Diğer Mazda modellerinin aksine, şu an için hibrit motor seçeneklerinin bulunmadığı Mazda 6’da, şu an için ülkemiz standartlarında lüks kaçan 2,5 litrelik dört silindirli motor bulunuyor.

2021 Mazda 6’da birkaç yeni özellik ve Carbon Edition paketi sunuluyor. Ayrıca yeni olarak sunulan koyu renk paketi ile de siyah trim parçaları ve 19 inç koyu renk jantlar sunuluyor.

Bununla birlikte iç mekan ve kabin detaylarında da yeniliklerin bulunduğu Mazda 6’da, kırmızı dikişli deri koltuklar ve multimedya kısmında konfor sunan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı hizmetleri de standart olarak geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Diğer Mazda modellerinin aksine 2021 Mazda 6’da günümüzün popüler motor teknolojisi hibrit motor seçeceği ne yazık ki bulunmuyor. Bunun yerine 2.5 litre motor hacmine sahip dört silindirli bir motor seçeceği bulunuyor.

Standart olarak gelen motordan 187 beygir güç elde edebilirken, opsiyonlar listesinde yer alan turbo şarjlı motordan 250 beygir güç elde ediliyor. Bununla birlikte vites geçişleri konusunda da gerçekten hissedilir derecede hızlı olan Mazda 6, aniden yapmak istediğiniz sollamalarda vites düşürme dokunmanıza oldukça hızlı ve hisli şekilde tepki veren altı ileri otomatik şanzıman ile geliyor.

Bağımsız test kuruluşlarınca yapılan yol testlerinde 2021 Mazda 6, gerek bozuk yollarda gerekse uzun yolda, ideal bir aile otomobili özelliklerinin tamamını en iyi şekilde size sağlıyor. Yol gürültüsü ve rüzgar sesi konusunda da iyileştirmelerin yapıldığı Mazda 6’da premium bir otomobil kullandığınızı hissediyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Mazda 6’nın iç mekanına geçtiğimizde, orta sınıf bir Mazda değil de, daha lüks bir markanın iç mekanına göz atıyormuş gibi hissediyorsunuz. Bu detay ilk izlenim için oldukça keyifli bir deneyim yaşamanıza neden oluyor.

Bazı fonksiyonel tuşların çalışma prensiplerinin dışında genel olarak Mazda 6’nın kabini birinci sınıf malzemelerden üretildiği hissediliyor.

Küçük eşya gözleri konusunda da oldukça başarılı bir iç mekan dizaynına sahip olan Mazda 6, elinizin altındaki küçük eşyaları koyabileceğiniz akıllıca boşluklar sunarken, bagaj hacmi ve kullanışlılığı konusunda da sizi asla üzmüyor. Ayrıca arka koltukların da katlanması sayesinde bagaj hacmi konusunda ekstra alana sahip olabiliyorsunuz. Bu durum ile ilgili tek problem ise, koltukların içeriden katlanabilir oluşu oluyor. Arka koltukları yatırmak için bagaj içindeki kolu çekmeniz gerekiyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2021 Mazda 6, tıpkı Mercedes-Benz ve BMW modellerine benzer şekilde konsolun ortasında lüks hissi veren bir bilgi eğlence sistemi bulunuyor. Mazda’nın kullanmış olduğu bu bilgi eğlence sistemi, etkileyici dokunmatik hassasiyetine ve görsel etkiye sahiptir.

Bağlantı ekipmanları konusunda da telefonunuzu otomobile entegre etmenizi sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servisleri de Mazda 6’da standart olarak sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Mazda 6, uluslararası çarpışma testi kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden beş yıldız alarak, çarpışma anındaki yaya ve sürücü güvenliği konusunda kendisini ispatlıyor.

Standart olarak sunulan güvenlik ve sürücü yardımı özelliklerinin yanı sıra, Mazda’nın i-Activsense adını verdiği üstün güvenlik teknoloji paketi de satın alınabiliyor.

2021 Mazda 6’da standart olarak sunulan güvenlik ve sürücü yardımı özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Standart önden çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı
  • Mevcut şeritten ayrılma uyarısı ve şerit tutma yardımı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us