Yeni Mini Cooper JCW

Yeni Mini Cooper JCW

Tarzı ve ikonik hale gelen sürüş karakteri ile gerçek otomobil tutkunlarının gözdesi olan Mini Cooper JCW, 2022 yılı için bir takım güncellemeler alıyor. Peki, 2022 Mini Cooper JCW’de bizi ne bekliyor?

2022’de Yenilikler Neler?

Uzun yıllar boyunca kendine has kitlesini elde tutmayı başaran Mini, kurucusu konumunda olduğu John Cooper’a ithafen kullanıcılar ile buluşturduğu ‘John Cooper Works’ donanımına sahip Mini’leri geleceğe taşımaya devam ediyor.

2022 yılında, hem standart gövde tipinde hem de üstü açılabilen gövde tipinde satışa sunulacak Mini Cooper JCW’lerin her ikisinde de 228 beygir gücündeki turbo beslemeli dört silindirli motor bulunacak.

Ancak şanzıman tarafında daha fazla eğlence ve hakimiyet vadeden manuel şanzıman, yalnızca ‘Hardtop’ modelinde yer alıyor.Eğer Cabrio gövde tipinde bir Cooper JCW tercih ederseniz sekiz ileri otomatik şanzıman size eşlik edecek.

Ayrıca, JCW ekibi, hali hazırda oldukça çevik olan Mini Cooper’ı daha iyi hale getirmek için süspansiyon sisteminde de önemli geliştirmeleri 2022 yılında sunuyor.

Bu geliştirmeler Yeni Mini Cooper JCW’i virajlı bir yolda ya da yarış pistinde kullanırken oldukça zevkli hale getirebilir. Fakat, günlük kullanımda, cadde üzerinde ilerlerken biraz sert gelebilir.

En sıkı rakipleri arasında anılan Honda Civic Type R ve VW Golf GTI ile kıyaslandığında, rakiplerine göre günlük kullanım için bir tık sert olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Ancak, üstü açılabilen bir spor otomobil tarafında Yeni Mini Cooper JCW’ün eline henüz su dökebilen olmadı.

2022 yılında yenilenen özellikler arasında güncellenmiş bir ön havalandırma ızgarası, yeniden tasarlanmış ön ve arka tamponlar, yenilenmiş jant tasarımları dahil olmak üzere stil sahibi farklar ortaya koyuluyor.

İç mekanda ise 8.8 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranı artık standart olarak sunuluyor.

Güvenlik tarafında yaşanan güncellemeler arasında ise, artık şeritten ayrılma uyarısı ve eski analog göstere ekranı yerine gelen dijital gösterge ekranı bulunuyor.

Yeni Mini Cooper JCW Hardtop, standart olarak LED farlar, ön sis farları, yağmur algılayıcılı silecekler, ısıtmalı ve elektrikli yan aynalar ve arka rüzgarlık ile geliyor.

Altı ileri manuel şanzıman gönlümüzü fethederken, panoramik sunroof, ısıtmalı ön koltuklar ve çift bölgeli otomatik klima kontrolü isteyenler için Signature Trim paketine geçilmesini öneriyoruz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Mini Cooper JCW’ün kaputunun altında 228 beygir güç üreten turbo beslemeli 2.0 litrelik sıralı dört silindirli motor bulunuyor. Cabrio gövde stilinde tek şanzıman seçeneği olarak sekiz ileri otomatik vites bulunurken Hardtop gövde stilinde otomatik vitesin yanında altı ileri manuel şanzıman tercihi yer alıyor.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan pist testlerinde ‘slushbox’lı bir JCW Hardtop, 0’dan 100’e 6.0 saniyede çıkmayı başarıyor. Ancak, aynı testin uygulandığı Hyundai Veloster N bu mesafeyi 5.4 saniyede yapmayı başarıyor. Otomatik vitesin yer aldığı VW Golf GTI ise aynı mesafesi 5.8 saniyede çıkmayı başarıyor.

Yeni Mini Cooper JCW’de, standart bir Mini Cooper’a kıyasla, Brembo frenler, daha agresif bir süspansiyon sistemi, elektronik olarak kilitlenebilen diferansiyel gibi özellikler geliyor.

Tüm özellikler birleştiğinde, otomobil meraklılarının zevk almasını sağlayacak tüm öğelerin bir arada bulunması anlamına geliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Mini Cooper JCW’in kabini, yüksek kaliteli malzemelere ek olarak bir Mini klasiği olan konsolun ortasında yer alan dairesel trim parçası ile geliyor.

Diğer kompakt otomobiller göz önüne alındığında, Mini Cooper’ın bu iç mekan tasarımı, kullanım rahatlığı konusunda üst sıralarda yer almıyor. Özellikle arka koltuklardaki diz ve yaşam alanı da yetişkin bireyler için hissedilir derecede dar olmasıyla kullanıcıları düşündürüyor.

Genel tasarım dilinin ise Mini Cooper’ın ruhuna uygun olduğunu söylememiz gerek.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Mini Cooper JCW modellerinde Sirius XM uydu alıcılı radyo, altı hoparlörlü stereo ses sistemi, telefon görüşmelerini yapabileceğiniz Bluetooth bağlantısı ile 8.8 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor.

Harman/Kardon premium ses sistemi, araç içi navigasyon, Apple CarPlay ve Android Auto ve kablosuz şarj pedi gibi özellikler ise opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Mini Cooper JCW, başınıza gelebilecek kazalardan en az şekilde yara almanız için üstün güvenlik özellikleri ile birlikte geliyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçmeyi başaran Mini Cooper JCW’de standart olarak gelen güvenlik özelliklerinin yanı sıra, opsiyonel olarak satın alabileceğiniz birçok üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri bulunuyor.

Yeni Mini Cooper JCW’de standart olarak yer alan güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Otomatik acil frenleme
  • Aktif şeritten ayrılma uyarısı
  • Aktif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Mini Cooper Countryman

Yeni Mini Cooper Countryman

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us