Yeni Volvo V60 Cross Country

Tüm Detaylarıyla Volvo V60 Cross Country

Son dönemde artan SUV trendinin sebeplerini incelediğimizde temelde karşımıza kullanışlılık öğeleri çıkıyor. Bir SUV alırken beklentilerimiz: geniş bagaj hacmi, ferah iç hacim, yerden yüksek yapı sayesinde çoğu noktada daha fazla hareket özgürlüğü gibi unsurlar. Bunlar gibi talepleri karşılayabilecek tek alternatif SUV'ler mi, tabii ki hayır. Bahsettiğimiz alternatifler cross modeller ve karşınızda bunun en iyi temsilcilerinden olan Volvo V60 Cross Country.

Birçok Özellik ve Tek Otomobil

Konu kullanışlılık olduğunda aklımıza gelen ilk otomobiller station wagonlar, Volvo bu karoser tipinde otomobilleri çok uzun süredir üretiyor. Markanın geçmişine baktığımızda bagajına Euro palet sığan modeller ile karşılaşabilirsiniz. Bunlar tasarımsal olarak çok şey vaat etmezler (ki ben beğenirim) fakat asıl amaçları olan fonksiyonelliği fazlasıyla sunarlar.

Günümüzde ise Volvo gerek konfor, gerek kullanışlılık, gerekse tasarım anlamında mükemmel wagon otomobiller üretiyor, bunları ise Cross Country versiyonları ile çok daha özel hale getiriyor. Bir V60 Cross Country kullanıcısıysanız hafta içi market alışverişlerinizi yapabilir, toplantınıza gidebilir, hafta sonu ise kamp malzemelerinizi alarak asfalttan uzaklaşabilirsiniz ve bunu yaparken otomobilim çizilecek mi ya da altı vuracak mı gibi sorular sormazsınız.

Güçlü Tasarım

Volvo V60 Cross Country tasarımsal olarak diğer Volvo modellerinden çok uzaklaşmıyor, ön yüzde Thor'un çekici olarak adlandırılan farlar yapısı itibari ile otomobili oldukça geniş gösteriyor, V60 Cross Country modeline önden baktığınızda yükseklik hariç standart S60 veya V60 modelinden farklı bir manzarayla karşılaşmıyorsunuz.

V60 Cross Country'nin diğer modellerden bariz ayrıştığı nokta yaz profili, burada otomobili korumak için eklenen plastik dodikler aynı zamanda otomobili güçlü gösteren tasarımsal detaylardan olma görevini de üstleniyor. Yerden 203mm yükseklikte olan V60 Cross Country bu şekilde diğer station wagon alternatiflerden ayrılıyor.

Bir V60 Cross Country'e arka profilden bakıyorsanız neredeyse ikonik hale gelmiş arka aydınlatma grubu gözünüze çarpan ilk detay olacaktır, L formundaki bu yapı eski wagon tipi Volvo modellerine bir gönderme, aynı zamanda markanın günümüzde de kullandığı tasarım imzası. Aynı tipte aydınlatmaları XC60, V90 gibi otomobillerde birebir görmek mümkünken harici modellerde ise (S60, S90) "C formunda" görebiliyoruz.

V60 Cross Country bu tasarım detaylarıyla ne şehrin içinde, nede doğanın ortasında ortamdan yabancılaşmıyor. Premium görüntüsünden ödün vermezken, şehrin sıkıcı detaylarında da kaybolmuyor ve trafikte diğer otomobillerden farklı olmayı başarıyor.

İç Mekan ve Kullanışlılık Ögeleri

V60 Cross Country iç tasarımında yapısal olarak diğer Volvo modellerinden çok farklı değil. Dikine yerleştirilmiş 9 inç boyutlu multimedya ekranı ve sürüş bilgilerine ulaşmanızı sağlayan 12 inçlik hayalet gösterge paneli sizi yoldan koparmadan bütün ayarlamalarınızı kolayca yapıp, istediğiniz bilgilere ulaşmanızı sağlıyor. Opsiyonel olarak satın alınabilen Bang & Olufsen sistemi yolculuklarınızı daha iyi hale getiriyor, bu özel sistem sayesinde otomobilinizde olduğunuz her an kendinizi bir konser salonuna ışınlayabilirsiniz. Bunun haricinde günümüzde neredeyse bütün otomobillerde alabildiğimiz 360 derece park yardım sistemi ve park yardımcısı, baş üstü gösterge ekranı gibi birçok özellik ve daha fazlası V60 Cross Country'de mevcut.

Volvo V60 Cross Country'nin standartta 529 litre, koltuklar yatırıldığında ise 1441 litre hacminde bir bagajı mevcut, bu bagaj eşyalarınızı uzun seyahatlerde rahatça taşımanıza olanak sağlıyor. Bagajın yetersiz kaldığı yada ekstra bir şeyler taşımak istediğiniz zaman devreye opsiyon olarak aldığınız: port bagajlar, bisiklet taşıma stantları, kayak taşıma stantları gibi ekstra ekipmanlar giriyor. Bunların hepsini Volvo bayisinden alabiliyorsunuz, yani diğer satıcılardan ekstra ekipmanlar aramanıza gerek kalmıyor.

Motorlar ve Teknik Veriler

V60 Cross Country Türkiye'de 3 adet motor ile sunuluyor, bu motorların hepsi 2.0 litre hacminde, 4 silindirli ve AWD (4 tekerden tahrikli).

  • Giriş seviyesini temsil eden seçenek, 150 beygir gücündeki dizel motor. V60 Cross Country 0-100 hızlanmasını bu motor ve 8 ileri otomatik şanzıman  eşliğinde 9.9 saniyede tamamlıyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 5.1-5.4 litre aralığında. Bu boyutlarda ve 4 çeker bir otomobil için fazlasıyla iyi rakamlardan bahsettiğimize değinmekte fayda var.
  • Orta seviyeyi temsil eden ikinci dizel seçenek 190 beygir güç ile geliyor. Bu motor ve 8 ileri otomatik şanzıman eşliğinde 0-100 hızlanmasını 8.2 saniyede tamamlayan V60 Cross Country, ortalama 5.9-6.6 litre aralığında tüketim değerlerine sahip.
  • Listenin tepesinde yer alan en güçlü ve tek  benzinli seçenek 249 beygir güç sunuyor. 8 ileri Geartronic şanzıman ve 249 beygirlik motor ile buluşan V60 Cross Country, 0-100 hızlanmasını 6.9 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştiriyor. 100 kilometrede ortalama tüketimi ise 7.3-8.0 litre bandına kadar yükseliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us