Yeni Toyota Aygo Hayali Olarak Tasarlandı

Yeni Toyota Aygo Hayali Olarak Tasarlandı
  • Video Caption: What mixed equal parts
  • Video Duration: 01 : 36

Aygo, Toyota'nın önemli modellerinden biri, ülkemizde her ne kadar göremesek de A ve B segment araçlar yurtdışında ciddi rakamlarda satılıyor. Bunlardan biri olan Aygo, Toyota tarafından güncellenerek ömrüne devam edecek. Testler sırasında yakalanan model üzerinden hayali olarak tasarlanan görseller gayet dikkat çekici...

Toyota İçin Önemli

Toyota Aygo modelini gerçekten önemli bir yere konumlandırıyor. Modelin halihazırda yılda 100.000 adet sattığını ifade eden Japon marka, Aygo'yu devam ettireceğini açıkladı ve yeni nesil araçlar test edilmeye başlandı.

Tasarım

Motor.es adlı internet sitesi yapılan tahmini tasarımlara göre bizi mütevazi ve basit hatlara sahip bir Aygo modeli bekliyor. Fakat yeni nesilde de "Angry Birds" ifadesi korunmuş.

Testler sırasında çekilen görsellerden yorumlamalar yapmak gerekirse Aygo'nun ön yüzündeki X formlu silüeti yok olmuş gibi duruyor. Yandan bakıldığında gayet basit çizgiler görüyoruz. Aracın arka tarafında ise özellikle arka aydınlatma grubu tasarımında Yaris ile örtüşmeler görünüyor.

Teknik Tahminler

Teknik açıdan Aygo modelinin 1.0lt benzinli bir motorla geleceği söyleniyor. Hybrit seçeneği kesinleşen modelin elektrikli ihitmalleri üzerinde duruluyor. Toyota şu an segmentteki düşük kâr oranlarından ve aracın boyutlarından dolayı elektrikli seçenek düşünülmediğini belirtse de batarya teknoloijilerindeki gelişmeler Japon üreticiyi konuya olumlu bakmaya itebilir. Şu an için maliyetleri düşürmek adına standart motorlar ile üretilmesi planlanıyor.

Ne Zaman Karşımıza Çıkacak?

Ön görülen tanıtım ve çıkış tarihlerini göz önünde bulunduracak olursak, Aygo'yu çok fazla göreceğimiz sonucuna varıyoruz. Aygo'nun 2021'de tanıtılması 2022'de ise kullanıcılar ile buluşması bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us