Yeni Suzuki S-Cross'un Türkiye Fiyatları Açıklandı

Yeni Suzuki S-Cross'un Türkiye Fiyatları Açıklandı

Japon marka Suzuki yeni crossover modelinin Türkiye lansmanını yaptı ve dikkat çekici modelin Türkiye fiyatları açıklandı. Dört tekerden tahrik seçeneği ve zengin donanımları ile karşımıza çıkan S-Cross, arazide efsaneleşmiş markanın başarısını sürdürebilecek mi, gelin birlikte bakalım.

Suzuki arazi otomobiller konusunda oldukça önemli bir marka olarak konumlanıyor, Jimny modeliyle birlikte kendi kitlesini yaratan marka, ülkemizde sattığı modellere bir crossover daha ekledi. Tasarımsal açıdan dikkat çekici bir sonuç ile karşımıza çıkan S-Cross, 4.300 milimetre uzunluk, 1.785 milimetre genişlik ve 1.585 milimetre yükseklik sunuyor.

Suzuki S-Cross alışageldiğimiz Suzuki modelleri aksine geniş bir panjur yapısı ve küt hatlara sahip bir ön profil ile geliyor. Ortaya yerleştirilen büyük Suzuki logosu ve geniş yapılı LED farlarıyla kaslı bir imaj çizen otomobil, bu noktada aktif sürüş yardım sistemlerinin radarlarıyla dikkat çekiyor.

Yan profilde geniş cam alanları dolayısıyla ferah bir yolculuk sunacak olan modelin cam altı krom çıtaları, başka bir krom üye olmaması dolayısıyla hoş bir görünüm yaratmıyor. Arka profilde ise öndekine benzer yapıda büyük boyutlu arka aydınlatma grupları, siyah bir parça ile birleştirilerek bütün bir görünüm yakalanmak isteniyor.

Otomobil dışarıdan bakıldığında dikkat çekici dursa da genel yapısıyla çok güncel bir model izlenimi bırakmıyor. Arka tamponda yer alan plastik difüzör modelin genel amacı olan zorlu yollarda kullanıma destek sağlasa da tasarımsal anlamda çok başarılı olduğu söylenemez, bunların yanında ön ve arka far gruplarında sunulan genel yapılar günümüz modellerine nazaran daha basit dururken, bulunduğumuz yıl neticesinde farklı yapıda bir anten görmek daha hoş olabilirdi.

Suzuki S-Cross'un iç mekanına geçtiğimizde eski ve renksiz görünen bir ortam ile karşılaşıyoruz. Genel itibari ile bir miktar renklenmeye ihtiyacı olan iç mekanın B ve C segmentinde yer alan uygun fiyatlı modellerden ayrılmasını isterdim. Teknolojik olarak GLX Premium paketinde 9 inçlik bir multimedya paneli ile gelen S-Cross, GL Elegance paketinde 7 inçlik bir panel ile karşımıza çıkıyor. Görünüşünü beğenmediğim iç mekanın eksi noktalarını kapatabilecek yardım ekipmanları sunan crossover, anahtarsız çalıştırma, çift bölgeli klima, adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarısı, trafik işareti algılama, 360 derece park kamerası, ön-arka park sensörü, aktif şerit takip asistanı gibi teknolojik destek sistemleriyle tasarımda kaybettiği eksi puanı telafi etmeyi amaçlıyor.

Suzuki S-Cross teknik açıdan değerlendirmek istenildiğinde modelin etkileyici tarafına geçiş sağlanmış oluyor. 1.4 litre hacimli 48 volt mild-hybrid elekrtik destekli motor, istenildiğinde iki, istenildiğinde ise dört tekerden tahrikli şekilde tercih edilebiliyor. 130 beygir güç ve 235 Nm tork çıkışı sağlayan modelin elektrik motoru, bu gücün 10 kW, torkun ise 50 Nm'lik kısmını temsil ediyor, aynı zamanda bahsettiğimiz güç tek seçenek olan 6 ileri otomatik şanzıman ile tekerleklere aktarılıyor. S-Cross dört tekerden tahrikli olarak tercih edildiğinde, kar, spor, otomatik ve 60 km/s hıza kadar "lock" olmak üzere dört sürüş seçeneği sunuyor.

Suzuki S-Cross'un Türkiye Fiyatları

Suzuki S-Cross başlangıç seviyesi olarak GL Elegance donanımı ile sunuluyor ve bu seçenek 4x2 olarak satın alındığında 759.000, 4x4 olarak satın alındığında ise 819.000 Liralık fiyat etiketlerine sahip oluyor.

 GLX Premium noktasına geçildiğinde ise 4x2 seçeneğin fiyatı 829.000 Lira seviyesine çıkarken, 4x4 almak istediğinizde 889.000 Türk Lirası ödemeniz gerekiyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us