Yeni Porsche Macan

Yeni Porsche Macan

Porsche Macan, yarış pistinden fırlamışcasına duran tasarımı ve Porsche markasının ruhu ile kompakt SUV segmentinin lüks oyuncusu olarak yollardaki maceralarına devam ediyor. 2022 yılında yapılan güncellemelere dair detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Porsche Macan, oldukça yakışıklı duruşu ve Porsche markasının kendine has ruhu ile SUV segmentinin popüler oyuncusu olmayı sürdürüyor. Kaputunun altındaki 434 beygirlik çift turbolu V-6'sı ile performans tarafında da iddiasını ortaya koyan Macan 2022 yılında bir takım güncellemeler alıyor.

Bununla birlikte hangi motoru seçerseniz seçin, ultra iyileştirilmiş şasisi sizi zirvelerden zirvelere çıkmaya teşvik edecek kadar iyi performans sunuyor.

Dört tekerden çekiş sisteminin tüm modellerde standart olarak sunulduğu Yeni Macan'da adaptif süspansiyon sistemi yol tutuşunu ciddi derecede iyileştiriyor. Aynı zamanda tork kontrollü diferansiyel ve tungsten karbür kaplı diskler de seçenekler arasında yer alıyor.

2022 yılında yapılan güncellemer Yeni Porsche Macan'ın ön ve arka tamponları yenileniyor. Aynı zamanda jantlarda da yeni tasarım modeller eklendi.

Baz modellerdeki 2.0 litrelik dört silindirli motor artık 261 beygir güç üretiyor. Macan S ise geçtiğimiz yıl GTS'de bulunan 375 beygirlik çift turbolu 2.9 V-6 motoru devralıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan hızlanma ve yol testlerinde Yeni Porsche Macan S modeli kullanıldı. Kaputunun altındaki 375 beygir güç üreten 2.9 litrelik V-6 ile oldukça iyi bir performans sergileyen Yeni Macan 0'dan 100'e 3.9 saniyede çıkmayı başarıyor.

Bununla birlikte GTS modelinde bulunan 434 beygirlik çift turbolu V-6 ile bu hızlanmayı 3.5 saniyede tamamlamasını bekliyoruz.

Sürüş karakteri konusunda büyük ve hantal bir SUV gibi hissettirmeyen Yeni Porsche Macan, sportif direksiyon hareketleri ve insanı etkileyen yol tutuşu ile test sürüşü boyunca sürücülere keyifli anlar yaşatıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Macan'ın iç mekanı standart özellikler ile geldiğinde oldukça sade ve kimilerine göre yetersiz gelebilir. Bununla birlikte eğer Porsche modellerine yakışır şekilde Yeni Macan'ın iç mekanını donatmak isterseniz de bu size pahalıya mal olabilir.

Bunları görmezden gelirsek ön konsolun tasarımı ve duruşu oldukça sportif gözüküyor. Konsolun ortasında Porsche modellerinden aşina olduğumuz saat ve diğer detaylar ile kendinizi her an iyi hissediyorsunuz.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında ön koltuklarda herhangi bir problemle karşılaşılmazken arka koltuklara geçtiğimizde durum biraz tersine dönüyor. Rakipleriyle kıyaslandığında bir nebze de olsa dar bir yaşam alanı sunan Yeni Macan'ın arka koltuklarında seyahat etmek pek konforlu hissettirmeyebilir.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Porsche'nin bizlere sunduğu teknolojik özelliklerin sayısı ve kabiliyetleri gerçekten insanı etkilemeyi başarıyor fakat bu özellikleri satın almaya kalktığımızda fatura bir hayli kabarıyor.

Kabinin her yerinde sunulan USB bağlantı noktaları ve 12 voltluk soket çıkışları ile elektriğe ihtiyacınız olduğu her an çözüm ayağınıza geliyor. Buna ek olarak Wi-Fi erişim noktası ve Apple CarPlay standart olarak gelirken Android Auto özelliği hiçbir modelde bulunmuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Porsche Macan'da sizin ve çevrenizdeki diğer insanların hayatlarını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özellikleri sunuluyor. Aynı zamanda uluslararası bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde ayrılan Yeni Macan güvenlik konusunda bizi bir tereddüte düşürmüyor.

Yeni Porsche Macan'da bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Şeritten ayrılma uyarısı
  • Otomatik acil frenleme
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Taycan

Porsche Super Cup'da Podyum Gururu

Porsche Super Cup'da Podyum Gururu

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us