Yeni Opel Astra L Tanıtıldı

Yeni Opel Astra L Tanıtıldı

Opel, 1990'lı yıllar ve 2000 başlarında oldukça yüksek bir marka imajına sahipti, burada ana rol ise şüphesiz ki Astra ve Vectra modellerindeydi. Opel'in zirvesi bu yıllarken Astra'nın zirvesi H kasa ile gelen 2004-2009 aralığındaydı, H'den sonra gelen J ve K kasalarda ise aynı başarı elde edilemedi.

PSA içerisine girmesi ile ciddi bir toparlanma sürecine başlayan Opel, satışa sunduğu ve tanıttığı modeller ile epey ilgi görmeye başladı. Gelin imajını yeniden oluşturan Alman markanın en önemli modellerinden biri olacak olan Yeni ve son içten yanmalı motorlu Astra L'nin detaylarına birlikte bakalım.

Keskin Opel Hatları

Opel yeni çıkardığı modellerde tasarım dilini başarılı bir şekilde oluşturdu ve marka kimliğini sağlamlaştırıyor, buna son örnek ise Yeni Opel Astra. Mokka 'da olduğu gibi L formlu gündüz farları ve Matrix LED'ler Opel Vizörü ile başarılı bir şekilde birleştiriliyor, bu noktada hatlar ne kadar basit olsa da sert olması sayesinde sportif algı yaratılıyor. Modelin sportif görünürken göz yormamasının ana sebebi de, bu geniş yüzeylerin içindeki keskin detaylar oluyor.

Yan profilde gövdeden farklı alınabilen tavan rengi markada alışmaya başladığımız bir durum olarak karşımıza çıkıyor. C segmenti bir hatchback için geniş olan cam alanları iç ferahlığı artırıyor, aynı zamanda arka camın kelebek bölümü ise Kadett modeline bir gönderme niteliği taşıyor. Bunlar haricinde yan profil oldukça sakin ve az hat içeriyor.

Arkaya baktığımızda ön farların benzeri arka aydınlatma grupları karartmalı yapıları sayesinde oldukça dolu bir görüntü yaratıyor. Büyük spoilerin ortasındaki sert çıkıntı dikkat çekerken, arkada egzozlar olmaması bu kadar sportif bir tasarım için hayal kırıklığı yaratsa da olmaması sahte olmasından iyi bir senaryo oluyor.

Astra L yerini aldığı K jenerasyonuna göre 4 mm uzayarak 4.374 mm uzunluğa gelmiş, genişlik ise 51 mm'lik fazlasıyla iyi bir artışla 1.860 mm seviyesine yükselmiş. Otomobilin genişlikteki artışına bakınca uzunlukta çok bir şey fark etmemiş gibi görünebilir, fakat aks aralığında meydana gelen 13 mm'lik uzama Astra'yı 2.675 mm'lik ciddi bir kazanıma sürüklemiş. Artan hacimler sonrasında bagaj 52 litrelik bir büyüme ile 422 litre seviyesine ulaşmış.

Astra L, genel olarak incelendiğinde Mokka ile çoğu noktada aynı denebilecek kadar yakın çizgilere sahip.

Evrim Geçiren İç Mekan

Astra K'ya yapılan eleştirilerin büyük bölümü iç mekana yönelik olanlardı, çoğu markada oldukça değişim gösteren iç öğeler Opel'de yıllardır benzer şekilde kullanılıyor ve eski duruyordu. Yeni Opel Astra L ise bu sorunu ortadan kaldırmak için geliyor.

Yeni Mokka'da oldukça eleştirilen bir detay olan eski nesil direksiyon, Astra'da yenisi ile değiştiriliyor. Direksiyonun arkasında 10 inç boyutlu gösterge paneli ve yine 10 inç boyutlu multimedya paneli yer alıyor.

Modelde yenilenen iç mekan eskiden olan tuşların büyük bölümünü multimedya ekranı içerisine topluyor, fakat yine diğer rakiplerine oranla daha fazla tuş bulunduruyor. Eskiden olan aşırı tuş kalabalığını sevdiğimi söyleyemem fakat klima kontrolleri gibi basitçe yapılması gereken ayarların zorlaştırılmasını da desteklemiyorum. Bunlar haricinde orta panelde elinizin altına küçük bir kontrolcü ile yerleştirilen vites alandan kazanmanızı sağlıyor, bunun arkasında sürüş modlarını ayarladığınız tuş ve park freni bulunuyor. Opel Astra L'de saklama gözlerinin oldukça fazlalaştığını görmek mümkün.

Teknolojik açıdan model segmenti gerekliliklerini karşılar durumda, dur/kalk fonksiyonlu otomatik adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarısı, 360 derece kamera, otomatik acil durum sistemi, trafik işareti algılama sistemi, head-up display ve son olarak far başına 84 diyot düşen matrix LED ön aydınlatma grubu dikkat çeken detaylar.

Yeni Opel Astra L'nin Teknik Detayları

Alman marka modelde bulunacak motorlar hakkında net bir açıklama yapmıyor fakat altyapısı 308 ile aynı olan bir modelin motor seçeneklerini tahmin etmek çok zor değil. Modelin benzinli, dizel ve plug-in hibrit seçeneklerinin olacağını açıklayan marka içten yanmalı motorlarda güç değerlerinin 110 ve 225 beygir arasında olacağını, plug-in hibrit seçenekelerde ise 180 ve 225 beygir olacağını açıkladı. Bu motorlar 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzımanlar ile kombine edilebilecek.

Yeni Opel Astra L Ne Zaman Satışa Çıkacak

Alman üretici sonbahar aylarında almaya başlayacağı siparişleri 2022 yılının ilk aylarında teslim edecek. Fakat ülkemizde ne zaman yaygınlaşmaya başlar ve fiyatları ne olur, burası soru işareti. Tahminlerimce Mokka fiyatlarına yakın bir fiyatlandırma ile satışa çıkacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Zamanda Modern Yolculuk Opel Manta GSe

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us