Yeni Mercedes-Benz CLS Tanıtıldı!

Mercedes-Benz'in ilk kez 2000'lerin başında piyasaya çıkardığı, bir sedan otomobilin en spor hali, sadeliği hız ve lüks ile birleştirdiği modeli CLS, 2022 yılı için yenilendi. Peki, Yeni CLS'de neler değişti?

2022'de Yenilikler Neler?

2022 Mercedes-Benz CLS450, güzellik adına pratiklikten ödün vermeyi göze alan orta boy sedan otomobillerin atası olarak ön plana çıkıyor. Ön koltuklardaki ferahlık ve konfor seviyesinin arka koltuklarda pek rastlanılmadığı Yeni CLS450, ona dışarıdan baktığınızda size harikulade bir seyir zevki sunuyor.

En sıkı rakipleri arasında bulunan Audi A7 ile kıyaslandığında hala çok daha alımlı ve cazip duran Yeni Mercedes-Benz CLS, en büyük dezavantajı fiyat konusunda yaşıyor. Motor gücü konusunda her yenilemede biraz daha geriye doğru gidilse de Yeni CLS450, elektrik destekli 362 Beygir güç ile altı silindirin mükemmel uyumunu Mercedes kaputu altında birleştiriyor.

Bütün CLS modelleri, dört tekerden çekiş sistemi, dijital gösterge paneli ve sayısız sürücü asistanı ile birlikte geliyor.

Ön ve arka tamponlarda yapılan ufak kozmetik dokunuşlar Yeni CLS'nin dışarıdan baktığınızda yenilendiğini anlayacağınız temel unsurlar arasında yer alıyor. Yenilenmeyi en çok hissedeceğiniz yer ise Yeni Mercedes-Benz CLS'nin iç mekanı oluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Mercedes-Benz CLS450, EQ Boost adı verilen 48 volt hibrit motor sistemiyle birlikte geliyor. Bu elektrikli motora eşlik eden turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı altı silindirli motor ile birlikte toplamda 362 Beygir güç ve 500 Nm tork elde ediliyor.

Bu güç Yeni CLS450'yi 0'dan 100'e 4.6 saniyede ulaştırıyor. 100-200 değeri ise 3.8 saniye oluyor. Bu değerler en sıkı rakibi olarak andığımız Audi A7 ile hemen hemen aynı olmasıyla dikkat çekiyor.

Şanzıman tarafında ise Yeni CLS'ye dokuz ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor. Bunun yanında sürüş kalitenizi artırmaya yarayan Eco, Comfort, Sport, Sport Plus ve Individual olmak üzere toplamda beş adet sürüş modu da tüm modellerde standart olarak geliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Mercedes-Benz CLS'nin iç mekanı da en az dış mekanı kadar etkileyici görünmeyi başarıyor. Yenilenen dijital gösterge paneli zarif bir şekilde Yeni CLS'nin ön konsolu üzerinde kendisine yer buluyor.

Opsiyonlar listesinde yer alan Nappa deri seçeneği, Yeni Mercedes-Benz CLS'nin iç mekanını çok daha etkileyici hale getirmeyi başarıyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı hacmi konusunda, tarzının da getirdiği 'Coupe Sedan' formundan kaynaklanan dar hacimlerin beklentinizin altında kalacağını söyleyebiliriz.

Bagaj hacmi konusunda ise daha net bir kıyas yapabilmek adına Audi A7 ile kıyasladığımızda Yeni Mercedes-Benz CLS'nin A7'ye göre daha ufak hacime sahip olduğunu görüyoruz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Mercedes-Benz CLS'nin ön konsolu üzerinde 12.3 inç büyüklüğünde bir adet bilgi eğlence ekranı yer alıyor. Bu bilgi eğlence ekranına aynı hizada bulunduğu tamamen dijital gösterge paneli eşlik ediyor.

Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerinin standart olarak sunuluyor olması Yeni CLS'nin hanesine artı puan olarak yazılıyor. Bununla birlikte, orta konsola monte edilmiş dokunmatik ped sayesinde, multimedya ekranı üzerindeki işlemleri, kolunuzu ileriye uzatmak zorunda kalmadan yapabiliyorsunuz.

Ayrıca, Yeni Mercedes-Benz CLS'de Mercedes'in yakın zamanda tüm dünyaya tanıttığı yeni bilgi eğlence sistemi MBUX işletim sistemi ve ses tanıma asistanı da bulunuyor. Opsiyonlar listesinde yer alan özelliklerin arasında ise Wi-Fi ortak erişim noktası, Head-Up Display ve kablosuz şarj standı yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Mercedes-Benz CLS'de Mercedes markasının üstün kalitesi ve güvenlik özelliklerinin birçoğu standart olarak sunuluyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testi sonuçları da bu güveni sıcak tutmamızı sağlıyor. Yeni CLS'de standart olarak bulunan temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil fren asistanı
  • Dur&Kalk özelliğine sahip akıllı hız sabitleyici
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve aktif şeritte tutma asistanı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us