Yeni Mercedes-AMG SL

Yeni Mercedes-AMG SL

Efsane 'martı kanat' 300 SL Gullwing'e kadar uzanan tarihi ve kendine has sürüş karakteriyle Mercedes-Benz SL Serisi tamamen yenilendi. Peki, artık AMG çatısı altında üretilecek olan Yeni Mercedes-AMG SL Serisi'nde bizi ne bekliyor?

2022'de Yenilikler Neler?

Kökleri 300 SL Gullwing'e kadar uzanan iki kişilik Mercedes modeli SL, 2022 yılı için tamamen yenilendi. Öncesinde Mercedes-Benz tarafından üretilerek daha düşük hacimlerde de üretilen SL Serisi, artık Mercedes-AMG tarafından tamamen performans odaklı üretilecek.

Giriş seviyesinde bulunan SL55 modeli 469 beygirlik çift turbo V-8 ile donatılırken, en üst seviyedeki SL63 aynı motorun 577 beygirlik versiyonunu içeriyor.

Dört tekerden çekiş sistemi tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Bu da Yeni Mercedes-AMG SL Serisi'nin oldukça cazip bir otomobil olmasını sağlıyor. Buna ek olarak sadece yüksek performanslı bir otomobil olmayan Yeni SL Serisi, lüks bir kabin tasarımıyla da göz dolduruyor.

Ayrıca, eski modellerine de bir gönderme yapan Yeni SL Serisi, açılır kapanır tavanında kullandığı kumaş çatı malzemesiyle hem ağırlık konusunda hem de tasarım anlamında artıya geçiyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Her iki SL modelinde GT spor otomobilinden ödünç alınan çift turbolu 4.0 litrelik bir V-8 yer alıyor. SL55 model ismine sahip SL Serisi'nde 469 beygir güç üretiliyor. SL63'te ise aynı motor hacmindeki modelden 577 beygir güç elde ediliyor.

Şanzıman tarafında dokuz ileri çift kavrama otomatik vites kullanılıyor. Buna ek olarak Mercedes-Benz'in dört tekerden çekiş sistemi 4MAtic de standart olarak Yeni SL Serisi'yle birlikte geliyor.

Yenilenen bu motor kombinasyonlarıyla Yeni Mercedes-AMG SL Serisi'nin en sıkı rakipleri de belli oldu. BMW 8 Serisi ve Lexus LC'nin yanı sıra Porsche 911 daha sportif modeller de direkt rakibi konumuna erişiyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Mercedes-AMG SL Serisi'nin iç mekanı güncel Mercedes modellerinden aşina olduğumuz lüks trim parçalarıyla donatılmış halde geliyor. Standart olarak sunulan lüks trimlerin yanı sıra karbon ya da deri kaplamalarla kişiselleştirilebilen iç mekanda her şey kusursuz gözüküyor.

Küçük eşya gözü ve bagaj hacmi konusunda öncelikle Yeni Mercedes-AMG SL Serisi'nin iki kişilik bir spor otomobil olduğunu hatırlamamız gerekiyor. Sürücü koltuğu üzerinde siz ve yanınızda bir şanslı misafirinizle birlikte yolun ve Yeni SL Serisi'nin tadını çıkarırken bagaj düşüneceğiniz en son şey olacaktır.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Mercedes-AMG SL Serisi'nin ön konsolu üzerinde 11.9 inç büyüklüğünde dikine yerleştirilmiş bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Mercedes'in son nesil işletim sistemi MBUX bilgi eğlence sistemini de içeren bu ekran üzerinden sesli komut özelliğini kullanabiliyorsunuz.

Buna ek olarak yenilenmiş direksiyon simidinin hemen arkasında standart olarak sunulan 12.3 inç büyülüğünde bir dijital gösterge ekranı bulunuyor. Ayrıca kaliteli müzik konusunda hassas olan kullanıcılar için Burmester Stereo ses sistemi de standart olarak geliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Mercedes-AMG SL Serisi bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden oldukça başarılı sonuçlar alarak güvenlik konusunda ne kadar iyi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Bununla birlikte birçok üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliğini de bünyesinde barındıran Yeni SL Serisi, sürüş dinamiklerinizi geliştirmeyi hedefliyor.

Yeni Mercedes-AMG SL Serisi'nde standart olarak sunulan güvenlik özelliklerinin arasında ise şunlar bulunuyor;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi

Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi

Anlatan Adamlar ile Mercedes-AMG CLS 63 S

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us