Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi

Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi

Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi, kutu şeklindeki kaputunun altında sizi tatmin edecek yüksek beygirli motoruyla güçlü bir SUV deneyimi yaşatan markanın orta sınıf modeli olarak yollardaki yerini koruyor.

2022'de Yenilikler Neler?

Mercedes-AMG GLB Serisi, kendisinden görece daha ufak olan GLA'nın bir üstünde yer alarak, özellikle geniş iç mekan hacmiyle rahat bir yolculuk geçirmenizi sağlıyor. Buna ek olarak, sadece geniş ailelere hitap etmekle kalmayan GLB, performans odaklı modeli AMG GLB ile başka dünyaları da ayağınıza getiriyor.

Opsiyonel olarak satın alabileceğiniz üçüncü sıra yolcu koltuğu ile MPV sınıfını da göz kırpan Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi'nde yüksek performans isteyen kullanıcılara tüm ihtiyaçları tek paket halinde sunuluyor.

En sıkı rakipleri arasında bulunan BMW X2 M35i, Mini Cooper JCW ve Range Rover Evoque HST gibi modeller arasında nasıl bir mücadele vereceğini ilerleyen günlerde daha net görmeyi umuyoruz.

2022 yılında yapılan güncellemeler arasında gözle görülür değişimler ne yazık ki bulunmuyor. Daha fazla teknoloji tarafında yapılan bu güncellemelerin arasında artık tüm modellerde standart olarak sunulan akıllı telefon şarj pedi ve USB-C bağlantı noktaları yer alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Mercedes-AMG GLB35'in kare şeklindeki kaputunun altında 302 beygir güç üreten 2.0 litre hacmindeki dört silindirli bir motor bulunuyor. Bu motoru atik olmasıyla ön plana çıkan sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetiyorsunuz.

Ayrıca standart olarak dört tekerden çekiş sistemi ile gelen Yeni GLB35 ile tüm virajlarda adeta yolun üzerinde değil de bir rayın üzerinde gidiyormuş gibi hissedeceksiniz.  Bağımsız test kuruluşları tarafından test edilen Yeni GLB35, 0'dan 100'e 4.9 saniye gibi etkileyici bir sürede çıkmayı başarıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi'nin iç mekanında doğal olarak fazlasıyla geniç hacim bekleyebilirsiniz. Bu durum ilk iki koltuk sırasında gerçekten de böyle işliyor, fakat üçüncü sıra koltuklara geçtiğimizde durum pek de öyle devam etmiyor.

Genel anlamıyla Mercedes-Benz modellerinden aşina olduğumuz bir iç mekan tasarımıyla yoluna devam eden AMG GLB, özel sportif dokunuşlarla aradan sıyrılmayı başarıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni AMG GLB'nin ön konsolu üzerinde yekpare bir tasarıma sahip dijital hız göstergesi ile multimedya ekranı yer alıyor. Mercedes-Benz'in son nesil işletim sistemi MBUX ile gelen bu ekran üzerinden araçla ilgili tüm ayarlara anlık olarak erişebiliyorsunuz.

Teknoloji tarafında gelen güncellemeler arasında yerleşik olarak gelen Wi-Fi erişim noktası, Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak yer alıyor. Buna ek olarak ses sistemi tarafında da kaliteli bir deneyim yaşatan AMG GLB'de opsiyonel olarak birçok özellik bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Mercedes-AMG GLB Serisi'yle birlikte sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği kullanımınıza sunuluyor. Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden de başarılı şekilde geçen AMG GLB güvenlik konusunda bizi rahatlatmayı başarıyor.

Yeni Mercedes-AMG GLB'de standart olarak sunulan özelliklerin arasında ise şunlar bulunuyor;

  • Otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Mercedes-AMG SL

Yeni Mercedes-AMG SL

Anlatan Adamlar ile Mercedes-AMG CLS 63 S

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us