Yeni Kia Soul

Yeni Kia Soul

Bir otomobil alırken tasarım konusunda pek de umursamaz biriyseniz Kia Soul tam da size göre bir otomobil. Farklı olmak isteyenlerin otomobili, Kia'nın bu sevimli modelinin yeni yılda yenilenecek özellikleri neler? Detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Tost makinesi şeklindeki otomobiller söz konusu olduğunda Kia Soul, Honda Element ve Nissan Cube gibi rakiplerine taş çıkaracak bir tasarıma sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Kendine has bir bakışı olan Kia Soul, yolda giderken dikkat çekmek isteyenlerin tercih edebileceği bir araç.

Segmentine bakıldığında Jeep Renegade ve Kia Seltos gibi kompakt otomobillerin hemen altında mücadele eden Soul, boyutuna göre yüksek beygir gücü ve tasarımının da getirdiği geniş iç hacmi ile tam bir küçük aile otomobili.

Kutu şeklindeki tasarımı sayesinde dört yetişkinin rahat bir şekilde seyahat etmesini sağlayan Yeni Soul, ihtiyaçlarınızın tamamını karşılayacak kadar bagaj hacmini de emrinize sunuyor.

2022'deki yenilikler arasında artık o demode görünen yuvarlak tasarım detaylarından kurtularak daha keskin ve sert çizgilere sahip bir surat geliyor. Bununla birlikte iç mekanda daha büyük bir multimedya ekranı ve teknolojik özellikler bulunuyor.

Güvenlik konusunda da ilerleme kaydeden Yeni Soul'da birçok sürücü yardımcı özelliği de 2022 yılında ekleniyor.

Ayrıca, Kia markasının tamamen elektrikli otomobillere dönüşüm operasyonundan nasibini alan Soul, bir de EV modeli ile karşımızda olacak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Kia Soul'un kaputunun altında 2.0 litre hacminde 147 beygir güç üreten dört silindirli benzinli bir motor yatıyor. Sürekli değişken CVT otomatik şanzıman ile yönetilen bu motor sayesinde Yeni Soul 0'dan 100'e 8.0 saniyede çıkmayı başarıyor.

Aslında boyutlarıyla şehir içi kullanımında bir numaralı tercih olabilecek Yeni Soul'un 2.0 litre hacmindeki motoru tüm planları bozuyor.

Kia da böyle düşünmüş olacak ki daha düşük hacmin yanında daha yüksek güç sunan bir adet daha benzinli motor seçeneğini Kia Soul'e eklemiş. 1.6 litre hacmindeki bu motordan 201 beygir güç elde ederken yedi ileri otomatik şanzıman emrinize sunuluyor.

1.6 litrelik bu motorun 0'dan 100'e çıkma süresi ise yalnızca 6.4 saniye. Böylesine hafif ve ufak bir otomobili düşündüğümüzde oldukça iyi bir değer olduğu söylenebilir.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Soul'un iç mekanı tam anlamıyla bir şehir içi otomobilinden beklenen her şeyi size sunuyor. Bu öğelerin içinde yükseltilmiş bir ön konsol, oldukça şık duran ufak bir direksiyon simidi ve bolca küçük eşya gözü bulunuyor.

Malzeme kalitesi olarak sınıf standartlarının karşılandığı Yeni Soul'un iç mekanında dört yetişkin oldukça rahat şekilde seyahat edebilir. Teknoloji tarafında da büyük gelişmeler yaşayan Yeni Soul'da ambiyans aydınlatma, akıllı telefon şarj pedi, head-up display, anahtarsız giriş ve çalıştırma, direksiyon ısıtma gibi oldukça lüks opsiyonlar satın alınabiliyor.

Küçük eşya gözü ve bagaj hacmi tarafında da cömert alanlar sunan Yeni Kia Soul'un kapı içlerinde, orta konsolda ve arka bagaj tarafında tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecek yeterli hacim sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Kia Soul'un ön konsolu üzerinde standart olarak 8.0 inç boyutunda dokunmatik bir multimedya ekranı sunuluyor. Bu ekran üzerinden araç ile ilgili tüm ayarlamalara ve multimedya içeriklerinize erişebilirsiniz.

Bir üst donanımda yer alan 10.3 inç büyüklüğündeki ekranda ise kablosuz olarak telefon bağlantısı yapabileceğiniz Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerini kullabileceksiniz.

Bununla birlikte yerleşik olarak gelen navigasyon ve SiriusXM uydu radyosu da kullanımınıza sunuluyor. Teknoloji tarafında ise kablosuz şarj pedi ve altı hoparlörlü ses sistemi Yeni Kia Soul'da bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Kia Soul'da temel olarak pasif güvenlik özelliklerini birçoğu bulunuyor. Fakat daha gelişmiş sürücü yardımcı özellikleri ne yazık ki standart olarak sunulmuyor. Uluslararası bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde ayrılan Soul, güvenlik konusunda bizi tatmin etmeyi başarıyor.

Yeni Kia Soul'da satın alabileceğiniz güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Ön çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro

Yeni Kia Niro

Yeni Kia K5

Yeni Kia K5

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us