Yeni Jeep Compass

Yeni Jeep Compass

Jeep Compass, Jeep markasının en prestijli modeli olarak kompakt crossover sınıfında başarılı duruşunu yenilenen özellikleriyle devam ettiriyor. Yeni Jeep Compass'da neler değişti? Detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Jeep Compass, aynı anda hem kompakt crossover özellikleri ve off-road yetenekleriyle alıcılarının her daim güvenini korumayı sürdürüyor. Kendisinden daha ufak olan Renegade ve biraz daha büyük Cherokee arasındaki boşluğu dolduran Yeni Compass'ın en sıkı rakipleri arasında Mazda CX-5 ve Toyota RAV4 modelleri bulunuyor.

Geçmiş modellerinde en büyük eleştirilerini iç mekanda alan Compass, 2022 yılında bu eksikliklerinin birçoğunu kapatmayı başardı. Yenilenen iç tasarım ile daha modern ve göz alıcı görünmeyi başaran Compass'ın iç mekan detayları makalemizin devamında..

Bununla birlikte, dört silindirli motoruna devam eden Compass bir de tamamen yeni bir plug-in hibrit motor seçeneğini kullanıcılara sunuyor. Elbette Compass'ın en karakteristik özelliklerinden biri olan bozuk yol kabiliyeti üzerine plug-in hibrit entegresi nasıl olacak bunu göreceğiz.

2022 yılında yapılan güncellemelerin ilk sırasında değişen ön radyatör ızgarası ve tampon tasarımı bulunuyor. Ayrıca, yeni Latidude Lux donanım seviyesi ile birlikte daha lüks bir deri iç döşeme, dört tekerden çekiş sistemi ve daha büyük bir dokunmatik multimedya ekranı standart olarak geliyor.

Plug-in hibrit motor seçeneğinin adı ise 'Compass 4xe' olarak anılacak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Jeep Compass'ın bünyesinde opsiyonel olarak satın alınabilecek dokuz ileri şanzıman ile eşleştirilmiş dört silindirli bir motor bulunuyor. Giriş seviyesinde ise önden çekişli altı ileri otomatik vitesli bir motor bulunuyor.

Elbette bu seçeneklerden en iyisi dört tekerden çekiş sistemli dokuz ileri vitese sahip Jeep Compass oluyor. Sahip olduğu üstün tecrübe sonucu orta konsol üzerindeki tuşlar ile yönetilebilen Kar, Kum ya da Çamur modları sayesinde her türlü yola adapte olabileceksiniz.

Bununla birlikte 2022 yılında da varlığını koruyan Trailhawk modeli ile Yeni Compass'ı sadece birinci viteste tutan ve torku yalnızca yere basan tekerlere gönderen Kaya modu kullanıcılara sunuluyor.

Sürüş performansı tarafında Yeni Compass'ın direksiyon tepkilerinin keskinliği tam puanı hak ediyor. Yapay direksiyon hareketlerinden uzak, özellikle off-road sürüşlerinde oldukça keyifli olan bu özelliği sayesinde Compass rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Compass'ın iç mekanı oldukça çekici bir tasarımla hayat buluyor. Sıradan olmayan ve diğer rakipleriyle benzemeyen bu iç mekan tasarımı Yeni Compass'ın satın alınmasında önemli bir faktör oluşturacağa benziyor.

Yenilenen ve oldukça şık gözüken direksiyon simidinin hemen arkasındaki tamamen dijital gösterge paneli üzerinden Yeni Compass ile ilgili tüm bilgilere anında erişebiliyorsunuz.

Orta konsolun üzerinde sonradan yerleştirilmiş gibi duran büyük bir multimedya ekranı bulunuyor. Üzerinde tamamen yenilenmiş UConnect yazılımı ile gelen bu ekran üzerinden Yeni Compass'a dair tüm ayarlamaları yapabilirsiniz.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da oldukça cömert olan Yeni Compass'ın iç mekanında ailenizle birlikte uzun ya da kısa tüm yolculuklarınızı konforlu şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Compass'ın orta konsolu üzerinde UConnect 5 yazılımını içeren ve standart olarak 8.5 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranı yer alıyor. En üst donanım seviyesinde ise bu ekranı 10.1 inç boyutunda satın alabiliyorsunuz.

Yeni Jeep Compass'da teknolojik öğeler de hayatınızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu öğeler arasında ses tanıma ve navigasyon hizmetleri bulunuyor. Bununla birlikte, kablosuz olarak telefon bağlantısı yapmanızı sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerine de sahip olabilirsiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Jeep Compass'da sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özellikleri bulunuyor. Uluslararası bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarılı bir şekilde ayrılan Yeni Compass güvenlik konusunda bizden tam puan almayı başarıyor.

Yeni Jeep Compass'da bulunan temel güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Otomatik acil frenleme
  • Adaptif hız sabitleyici
  • Şerit takip yardımcısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

2021 Jeep Grand Cherokee

2021 Jeep Wrangler

Jeep Grand Wagoneer ile Büyük Oynamaya Devam Ediyor

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us