Yeni Honda Civic Prototipi Tanıtıldı!

Geride bıraktığımız günlerde casus fotoğrafları yayınlanan, patent fotoğrafları sızdırılan Yeni Honda Civic resmen tanıtıldı. Prototip olarak tanıtılan bu model 2021 yılında satışa çıkacak. 2021 ilkbaharında satışa tam olarak nasıl çıkacağını göreceğiz. Patent görselleri sızdığı zaman sedan versiyonunun yanı sıra sportif hatchback de görsellerde vardı. Bunların dışında ürün yelpazesini Amerika pazarı için Si ve tüm dünyaya satılacak olan Yeni Type-R ile genişletecek.

İlk Bakış

İlk bakışta Yeni Civic eski sportif çizgilerin yerini daha oturaklı çizgilere bıraktığını görüyoruz. Sportifliği de elden bırakmayan Honda yer yer sportifliği belli edecek hamleler yapmış. Abisi Accord'un esintilerini taşısa da aslında kendine ait tasarımı fark edilebilir cinste. Solar Fire adını verdikleri yeni turuncu renk ise arabayı çok canlı göstermiş.

Dış Tasarım

Çizgilerinin sportiflikten oturaklılığa kaydığını söylemiştik, şimdi biraz detaylara inelim. Araçta büyüyen bir ön ızgara tasarımı gözüküyor. Sis farlarına ise prototipte yer vermemişler. Gündüz LED'lerinin kendine özgülüğü aracı uzaktan tanımamıza yardımcı olacaktır. Yan tarafa geçtiğimizde parlak siyah rengiyle jantlar ilk bakışta dikkat çekiyor. A sütununu geriye taşıyan Honda, sürücünün daha geniş bir görüş açısına erişmesini sağlamış. Parlak siyah kaplanan ayna kapakları ise tasarımı tamamlıyor. Arka tarafta ise artık çok beklediğimiz gerçek egzoz çıkışlarına sahip difüzör görüyoruz. Aynı zamanda anatomik spoiler da çok şık bir görüntü katmış. Arka stop lambalarının belirli yerleri karartılmış ve artık LED teknolojisine geçilmiş.

İç Tasarım

Henüz fotoğraf olarak iç kabine ait bir fotoğraf bulunmuyor. Çizim olarak elimize geçen bu fotoğraflarda tamamen dijitalleşmiş bir panele sahip ve eski modele göre daha sade bir Civic görüyoruz. Ciddi değişime giden Honda yine gözümüzün alışması uzun sürecek bir tasarımla karşımızda. Direksiyon göbeği küçültülmüş. Ön göğüsten fırlayan multimedya ekranı Civic nesillerinde yeni gördüğümüz bir detay. Bal peteği şeklinde belirli bir hat olarak kokpiti ikiye ayıran havalandırma çıkışları dikkatleri üzerine çekiyor. Honda Sensing adı verilen sürücü asistanları ile birlikte gelecek olan Yeni Civic, güvenliği ön planda tutacak teknolojileri de içinde barındırıyor.

Motor seçenekleri olarak henüz bir bilgi olmasa da yüksek satışlara ulaşan LPG'li modele devam edilip edilmeyeceği kesin değil. Yüksek rağbet gören 1.5L'lik turbo motoru da Yeni Civic'de yer almak isteyebilir. Dizel seçeneğinin olması beklenilmiyor.

2021 yılında ülkemizde ilkbahar aylarında satışa çıkacağı bekleniyor, şunu da belirtmeden geçmeyelim Türkiye'deki Honda fabrikasının kapanması nedeniyle Türkiye'ye gelecek olan otomobiller yurtdışı imalatı olarak gelecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Honda Civic Si Tanıtıldı

Honda Civic Si Tanıtıldı

Yeni Honda Passport

Yeni Honda Passport

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us