Yeni Ford Mustang Shelby GT500

Yeni Ford Mustang Shelby GT500

Yaşayan efsanelerin en Amerikan modeli Ford Mustang Shelby GT500, 2021 yılında kendine has bir yenilenmeye giderek yollardaki yerini alıyor. Peki, Yeni Ford Mustang Shelby GT500 bize ne vadediyor?

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Ford Mustang Shelby GT500, devasa güce sahip 760 beygirlik süperşarjlı V-8 motora sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Elbette onu diğer Amerikanlardan ayıran en önemli farkı ise devasa güçlü bir motora sahip olmasına rağmen, gövdesi ile kendisinden daha güçsüz otomobillerden bile daha çevik ve atletik olması oluyor.

Mustang Shelby GT500, Ford'un şimdiye kadar ürettiği en güçlü seri üretim otomobil oluyor. Egzozlarından çıkan horultu ile harikulade bir senfoni bize sunan Mustang Shelby GT500, 5.2 litrelik V-8 motorunu ruhunuzda hissettiriyor.

Ford, Kobra yılan rozetini taşıyan Mustang'lerin en özeli Shelby GT Serisinde, GT350'nin üretimini bu yıl durdurmuştu. Şu an güncel olarak yalnızca GT500 modeli satışa sunuluyor. 2021 Ford Mustang Shelby GT500'ün yenilenen özellikleri arasında fiyatı $10 bin dolar olan 20 inç karbon fiber jantlar ve yenilenen üç renk paketi yer alıyor.

Bu renklerin içinde Grabber Yellow, Antimadde Blue ve Carbonized Grey Metallic renkleri bulunuyor. 2021 Ford Mustang Shelby GT500, yalnızca en güçlü Mustang modeli değil, aynı zamanda en pahalı Mustang modeli olmasıyla da dikkat çekiyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Ford'un bugüne kadar üretmiş olduğu en güçlü seri üretim otomobil olan Shelby GT500'ün tehditkar kaputunun altında devasa bir motor yatıyor. Predator olarak adlandırılan bu motor, 760 beygir güç ve 850 Nm tork üretiyor. Bu güçlü motor, 5.2 litre hacmi ve V-8 silindir düzeni ile insanları etkilemeyi başarıyor.

Bu muazzam gücün tamamını arka tekerleklere aktaran Yeni Shelby GT500'ü çift kavramalı 7 ileri vites ile yönetiyorsunuz. Maalesef manuel vites seçeneği Yeni Shelby GT500'de bulunmuyor.

Standart yaz lastikleri ve 20 inç karbon fiber jantlar ile yapılan testlerde yola adeta yapışan Yeni Mustang Shelby GT500, 0'dan 100'e 3.6 saniyede ulaşıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Mustang Shelby GT500'ün iç mekanı, ana akım muadillerine oldukça benziyor. Aynı tasarım detaylarını ve çizgilerini taşıyıp, benzer kargo alanlarına sahip olsalar da, GT500, karbon fiber detayları ile farkını ortaya koyuyor.

Karbon fiber gösterge paneli sayesinde daha agresif bir sürüş hissiyatına sahip olan Shelby GT500, Recaro koltuklar ile bu kombini tamamlıyor. Ön konsol üzerinde yer alan 12.0 inçlik dijital gösterge ekranı ve çift bölgeli klima sistemi, Yeni Shelby GT500'ü yalnızca en güçlü spor otomobil değil, aynı zamanda en konforlu spor otomobil yapıyor.

Bunlarla birlikte, ısıtma ve soğutmalı koltuklar ve altı farklı yöne hareket edebilen sürücü koltuğu, Yeni Shelby GT500'de bulunuyor.

Biraz daha yumuşak ve konforlu seyahat etmek isteyen müşteriler için, günlük kullanıma uygun Recaro koltuk seçenekleri de Yeni Mustang Shelby GT500'de opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Shelby GT500'deki bilgi eğlence sistemi, Standart Mustang modellerinde kullanılan sisteme çok benziyor. Ford'un Sync 3 yazılımını destekleyen 8.0 inçlik bir dokunmatik ekran konsolun ortasında yer alıyor.

Multimedya ekranını ve diğer tüm kontrollere hem direksiyon simidi üzerinden hem de dokunmatik olarak kontrol edilebiliyor. Standart olarak sunulan özelliklerin arasında, Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servisleri bulunuyor.

Süper güçlü gürleyen V-8 motor sesine kaliteli bir müzik ile eşlik etmek isyenler için Yeni Shelby GT500'de 12 hoparlörlü B&O Premium ses sistemi yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Ford Mustang Shelby GT500, bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde çıkmayı başarıyor. Güçlü bir otomobil olması nedeniyle sahip olması gereken güvenlik özelliklerinin tamamını bünyesinde barındırıyor. Bunun dışındaki sürücü yardımcı özellikleri ise opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Temel güvenlik özelliği ise şunu içeriyor;

  • Standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarı sistemi

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us