Yeni Ford Bronco

Yeni Ford Bronco

Efsanevi retro stili, yenilikçi özellikleri ve etkileyici arazi yetenekleri ile sevenlerinin yüzünü güldüren Ford Bronco geri döndü! Safkan motor homurtusu duymak isteyenleri bir nebze üzecek haberler olsa da Yeni Ford Bronco'da neler var? Detaylar haberimizde!

2021'de Yenilikler Neler?

Yeni Ford Bronco, Ford'un efsanevi SUV modellerinden yalnızca biri. Uzun yıllar boyunca optimum boyutları, efsanevi V-8 motoru ve her türlü arazi koşuluna uyum sağlayan şasisi ile kullanıcıların gözbebeği olan Bronco, 2021 yılı için yenilendi!

Geçmiş ile geleceği kucaklayan bir tasarıma sahip olan Bronco, bu haliyle oldukça tarz ve kişilik sahibi gözüküyor. Her ne kadar Yeni Ford Bronco'da V-8 motor bulunmayacak olsa da şanzıman tarafında bizi mutlu edecek gelişmeler yaşanıyor.

Yeni Ford Bronco, retro tasarıma sahip diğer modellerde olduğu gibi yalnızca tasarımıyla güçlü görünmüyor. İç mekanda yapılan tasarımsal yenilikler sayesinde onunla yüksek sulardan ya da akan derelerden dahi geçebilirsiniz.

Aynı zamanda ister iki ister dört kapılı versiyonunu satın alabileceğiniz Yeni Ford Bronco, en büyük rakibi olan Jeep Wrangler ile karşı karşıya geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Ford Bronco'nun kaputunun altında 2.3 litre hacminde 300 beygir güç üreten bir motor yatıyor. Geçmişteki yüksek hacimli V-8  motorlarını düşününce 2.3 litrelik dört silindir  'düşük' hacimli motorun aynı tadı vermeyeceğini düşünüyorsanız, bu konuda size katılıyorum.

Bir üst sırada yer alan motor seçeneğinde ise görece daha yüksek hacimli 2.7 litrelik V-6 motor bulunuyor. Her iki motorda da standart olarak 10 ileri otomatik vites seçeneneği bulunuyor.

Başta bahsettiğim güzel gelişme ise yedi ileri manuel şanzımanın isteğe bağlı olarak satın alınabilmesi oldu. Ne yazık ki iki motor seçeneğinde de o istediğimiz homurtuyu elde edemiyoruz.

Performans tarafında ise büyük dişlere sahip lastikleri sayesinde özellikle engebeli ve toprak yolda adeta yere yapışan Yeni Ford Bronco, asfalt yolda beklenen performansı veremiyor. En büyük rakibi Jeep Wrangler ile kıyaslandığında direksiyon hassasiyeti konusunda oldukça etkileyici deneyim sunuyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Ford Bronco, iki veya dört kapılı, açılır kumaş tavan ya da sabit tavanlı ve tamamen soyulabilir gövde panelleri seçenekleri ile hemen hemen her türden zevke ve isteğe uyumlu hale gelebiliyor.

Hatta biraz daha ileriye giden Bronco, keyifli yolculuklarınızı kayıt altına almak istediğinizde gösterge panelinin üstünde GoPro kameranızı takabileceğiniz bir aparat dahi bulunduruyor.

Bunun yanı sıra retro tasarımı nedeniyle içeriye biraz fazla yol ve rüzgar gürültüsü alan Yeni Ford Bronco'da önceliğin konfordan ziyade eğlence olduğu vurgulanıyor. Elbette daha şık bir iç mekan isterseniz deri döşeme opsiyonunu da sunan Bronco, geniş iç hacmi ile göz dolduruyor.

Ayrıca, direksiyo simidinin üstünde Ford amblemi yerine 'çifte atan' bir at görseli kullanılması, Yeni Ford Bronco'nun karakteri hakkında önemli detaylar veriyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Ford Bronco'nun ön kabini üzerinde Ford'un en yeni dahili Sync 4 yazılımını içeren 8.0 veya 12.0 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Bu ekran üzerinden cep telefonunuz ile kablosuz şekilde telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz.

Yerleşik olarak gelen bilgi eğlence sisteminin yanı sıra kablosuz telefon bağlantısı yapmanızı sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonlarını da Yeni Ford Bronco'da kullanabiliyorsunuz.

Dışarıdan gelen rüzgar ve yol gürültüsünü bir nebze dahi olsa kaliteli bir müzik sistemi ile kapatmak isteyen kullanıcılar için B&O stereo ses sistemini de listenize ekleyebilirsiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Ford Bronco 2021'de otomatik yanan uzun farlar ve park sensörleri dahil olmak üzere bir dizi gelişmiş sürücü yardımcı teknolojileri yer alıyor. Ayrıca, düşük hızlarda patika sürüşlerini kolaylaştırmak üzere kaya taraması özelliği de Yeni Bronco'da sunuluyor.

Yeni Ford Bronco'da temel olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Ön çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us