Yeni Dodge Durango SRT Hellcat

Yeni Dodge Durango SRT Hellcat

Üç sıra koltuk düzenine sahip D-SUV'ların en güçlü, en yırtıcı ve en heyecanlı modellerinden biri olan Dodge Durango SRT Hellcat, 2021 yılında bir takım güncellemeler ile yoluna devam ediyor. Peki, Yeni Dodge Durango SRT Hellcat'te bizi ne bekliyor?

2021'de Yenilikler Neler?

Üç sıra koltuk düzeni ve 710 beygir gücü ile Yeni Dodge Durango SRT Hellcat, ailenizin tüm üyelerinin ultra heyecanlı zamanlar geçirmesini sağlayan adeta ‘rollercoaster’ deneyimi yaşatan harikulade otomobil olmasıyla ön plana çıkıyor.

Adından da anlaşılacağı gibi, göz korkutucu gövdesinin içine gizlenmiş devasa süperşarjlı bir V-8 motor ve nefes kesen hızlanmasına yardımcı olmak için yolu tırmalayan dört tekerden çekiş sistemi ile parasının hakkını veriyor.

Hellcat motorlu bir Durango fikri ilk kez ortaya çıktığında herkesi heyecalandırmayı başarmıştı. Dodge de bu heyecanı daha da tırmandırarak bu devasa süper spor otomobili sınırlı sayıda üreteceğini söylüyor. Durum böyle olunca Dodge Durango SRT Hellcat'e sahip olmak, sizi başlı başına özel kılıyor.

Hali hazırda çok pahalı olan Yeni Dodge Durango SRT Hellcat'in bir de sınırlı sayıda üretileceği duyurulduktan sonra gelecekte tam bir yatırım aracına dönüşmesi işten bile değil. Gerçekten yakışıklı tasarımı, geniş iç mekan ve bagaj hacminin yanı sıra yere adeta yapışan süper otomobilleri kıskandıracak derecedeki performansı ile ilgili hak ediyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Dodge Durango SRT Hellcat'in şişkin ve üzerinde havalandırma çıkışlarının bulunduğu kaputunun altında devasa bir V-8 motor yatıyor. 710 beygir güç ve 870 Nm tork sunan bu 6.2 litrelik motor, rölantide çalışırken dahi suratınızda tatlı bir tebessüm oluşturuyor.

Bu dünyayı sarsan devasa gücü, sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetiyorsunuz. Ayrıca, böyle bir otomobilde olmazsa olmazlardan dört tekerden çekiş sistemi de standart olarak sunuluyor.

Bünyesinde barındırdığı Hellcat motoru ve özel olarak geliştirilmiş egzoz sistemi ile gök gürültüsünü andıran sesiyle Yeni Dodge Durango SRT Hellcat, otomobil tutkunlarının yüzünü güldürüyor.

0'dan 100'e 3.6 saniyede çıkmayı başaran Yeni Dodge Durango SRT Hellcat, 12. saniyede 200 km/h hızlara yetişiyor. Standart olarak Pirelli dört mevsim lastiklerle gelen Yeni Durango SRT Hellcat, isteğe bağlı olarak Pirelli P Zero üç mevsim lastiklerle satın alınabiliyor.

Adaptif süspansiyon sistemi ve 20 inç jantlar ile performansını perçinleyen Durango SRT Hellcat, virajlardaki sert duruşu ile aynı segmentteki rakiplerini üzüyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Dodge Durango SRT Hellcat'in iç mekanı, Dodge Charger ve Challenger'daki ön konsola benzer bir düzende geliyor. Süper SUV'nin direksiyon simidini arkasındaki gösterge panelindeki kırmızı vurgular oldukça hoş duruyor.

Ayrıca, sade fakat sportif direksiyon simidinin arkasında yer alan vites kulakçıkları da bizi mutlu ediyor. Bununla birlikte, Hellcat modeline özgü ısıtmalı-havalandırmalı koltuk takımları ve ön koltuklarda sunulan mikro süet detaylarıyla nappa deri döşemeler, üzerlerine oturduğunuzda kendinizi özel hissettiriyor.

Bunun dışında, kabartmalı Hellcat logoları ile siyah ve Demonic Red renklerinin harmanlandığı Laguna seviyesine de yükseltme imkanınız bulunuyor.

Orta konsol üzerinde iki adet bardaklık ve T şekilli vites seçicisi bulunuyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında oldukça cömert olan Yeni Dodge Durango SRT Hellcat'in orta konsolunda geniş bir saklama alanı ve kablosuz şarj standı için bir alan bulunuyor.

Aynı zamanda, üçüncü sıra yolcu koltukları ile, bu güçte bir otomobilde karşılaşmakta zorlanacağınız detaylar Yeni Durango SRT Hellcat'de kullanımınıza sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Durango SRT Hellcat'in ön konsolu üzerinde bulunan 10.1 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranında en yeni UConnect 5 yazılımı bulunuyor. Kullanımı oldukça basit olan arayüzü ile bu ekran hoşunuza gidecektir.

Manuel olarak yer alan klima kontrol ünitesi de, dokunmatik tuşlardan sıkılanların beğeneceği detaylar arasında bulunuyor. Ayrıca Amazon Alexa işlevinin eklenmesi ve iki adet Bluetooth bağlantısı sunması da artı puan alıyor.

Arka yolcuları da unutmayan Yeni Dodge Durango SRT Hellcat'te, 9 inç boyutlarında, ön koltukların başlıklarının arkasına yerleştirilmiş ekranlar bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Dodge Durango SRT Hellcat, bu gücü kontrol etmenizi sağlayan bir dizi güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri sunuluyor. Uluslararası kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçen Durango SRT Hellcat, standart olarak gelen özelliklerinin yanı sıra birçok opsiyonel güvenlik özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Temelde gelen güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Otomatik acil frenleme
  • Otomatik yanan uzun huzmeli farlar
  • Adaptif şerit asistanı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Dodge Charger

Yeni Dodge Charger

Yaşayan Efsane Yeni Dodge Challenger

Dodge Challenger | 4 Milyon Dolarlık Garaj

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us