Yeni Cadillac Escalade

Yeni Cadillac Escalade

Cadillac markasının amiral gemisi ve General Motors portföyünün yegane modeli Escalade, 2022 yılında güncellendi. Yeni Cadillac Escalade'e dair tüm yenilikler haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Cadillac Escalade, SUV dünyası içerisinde Amerikan rüyasını tüm dünyada yaşatan yegane otomobil modeli olarak ona sahip olan ya da olmayan herkesin hayalinin bir köşesinde yer edindi.

İçerisinde barındırdığı ultra lüks detaylar ve yüksek teknolojisiyle ona sahip olanlara üstün bir konfor sağlayan Escalade, devasa boyutlarıyla bu  özellikleri içine sığdırmakta asla zorlanmıyor.

Dış mekandaki etkileyici büyüklükteki tasarımı ve buna karşın iç mekandaki gerçek deri ve gerçek ahşap kullanılan trim parçalarıyla Yeni Cadillac Escalade, insanı ilk andan itibaren etkilemeyi başarıyor.

Aynı zamanda Escalade gibi bir SUV'u daha da özel yapan detaylardan bir diğeri de devasa kaputunun altındaki devasa motoru oluyor. Standart olarak sunulan büyük hacimli motoruyla o koca gövdesini taşımanın yanı sıra size performanslı bir seyahat yaşatıyor.

2022 yılında yapılan güncellemeler arasında artık B sınıfı otomobillerde dahi bulunan şeritte kalma asistanı ve şeritten ayrılma uyarısı standart olarak sunuluyor. Elbette böylesine geniş bir otomobili şeritte tutmak bir hayli zor olsa gerek.

Escalade'nin en iyi özellikleriyle gerçekten özel hissedebileceğiniz Premium Luxury Platinum paketiyse bizim ağzımızı açık bırakmayı başarıyor. Dış tarafta özel rengi iç mekanda yarı anilin deri, masaj fonksiyonlu 16 yönlü elektrikli koltukları ve 36 hoparlörlü AKG ses sistemi bu pakette standart olarak geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Cadillac'ın en büyük SUV'una en büyük ve en hacimli motor yakışır diye düşünen Cadillac mühendisleri, Yeni Escalade'de standart olarak 6.2 litre hacminde V-8 motoru layık görüyorlar.

Standart bir sürüşte sekiz silindirin dördünü kapatarak yakıt tasarrufu yapmayı hedefleyen bu motorda yüksek performans ihtiyacınız karşılıksız kalmıyor. 6.2 litrelik bu motordan elde edilen beygir gücü ise yalnızca 420 beygir.

Benzinli motor yerine dizel bir Escalade tercih etmek isterseniz de sizi 3.0 litre hacminde sıralı altı silindire sahip bir motor karşılıyor. Her iki motoru da standart olarak 10 ileri otomatik vites ile yönetiyorsunuz.

Buna karşın Yeni Escalade'yi arkadan itiş ya da dört tekerden çekiş sistemiyle satın alabilirsiniz. Aynı zamanda tıpkı Chevrolet Tahoe Suburban ve GMC Yukon'da olduğu gibi Yeni Escalade de bağımsız bir arka süspansiyon sistemine kavuşuyor.

Daha yumuşak bir sürüş hedeflenen bu hamle ile Yeni Cadillac Escalade'nin sürüş zevki de artmış oldu.

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan hızlanma testlerinde V-8 motora sahip Escalade ile 0'dan 100'e 5,9 saniyede çıkmayı başardılar.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Cadillac serisinin amiral gemisine yakışır bir iç mekana sahip olan Yeni Escalade, ultra lüks trim parçaları ile kendinizi özel hissetmenizi sağlıyor. Tabanda suni deri, üst bölgelerde gerçek deri kullanılan Yeni Escalade'de eski Amerikan otomobilleri anılıyor.

Deri kaplı ön panel ve kapı panelleri ile alüminyum hoparlör ızgaraları ve ayarlanabilir ambiyans aydınlatması ile lüks bir görünüm sağlayan Yeni Escalade'de tüm aileniz ya da iş ortaklarınızla keyifli sürüşler yaşayabilirsiniz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Cadillac Escalade'nin ön konsolu üzerinde toplamda 38 içn büyüklüğünde harika bir birleşik kavisli OLED ekran bulunuyor. Ekranın konumu ve tasarımı bize Mercedes-Benz GLS Sınıfı'nı hatırlattı.

Buna ek olarak ön koltuk arkalarında bulunan 12,6 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranlarıyla arka sırada seyahat eden yolcular da eğlenceden geri kalmıyor.

Aynı zamanda tüm Escalade modellerinde Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı entegrasyonları standart olarak sunuluyor.

Müzik ve ses sistemi konusunda oldukça hassas olan Yeni Cadillac Escalade'de Grammy ödüllü ses sistemi markası AKG ile ortaklık kuruldu. Bunun sonucunda Luxury Sport, Sport ve Premium Luxury modellerinde 19 hoparlörlü sistem standart olarak gelirken, Platinum paketinde 36 hoparlörlü AKG Studio Reference sistemi geliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Cadillac Escalade, Cadillac markasının amiral gemisi olduğundan dolayı marka bünyesinde bulunan tüm güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinde de başarılı şekilde geçen Escalade, güvenlik konusunda en ufak bir tereddüte yer bırakmıyor.

2022 Cadillac Escalade'de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Ön ve arka yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Cadillac XT4

Yeni Cadillac XT4

Yeni Cadillac CT4

Yeni Cadillac CT4

Yeni Cadillac CT5

Yeni Cadillac CT5

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us