Yeni Cadillac CT5

Yeni Cadillac CT5

Rakiplerine göre farklı tasarım ve duruşu ile C segmenti lüks sedan sınıfında kendini fark ettirmeyi başaran Cadillac CT5, 2021 yılında bir takım güncellemeler alıyor. Peki 2021 Cadillac CT5’de bizi ne bekliyor?

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Cadillac CT5, markanın C sınıfındaki lüks temsilcisi olarak yoluna devam ediyor. En sıkı rakipleri arasında bulunan BMW 3 Serisi ya da Mercedes-Benz C Sınıfı ile kıyaslandığında daha lüks ve yaratıcı bir iç mekana sahip olmasa da, farklı bir soluk almak isteyenler için iyi bir alternatif olarak kendi kitlesini oluşturmak istiyor.

Standart olarak turboşarjlı dört silindirli motor ile gelen Yeni Cadillac CT5, istenirse çift turbolu V-6'ya yükseltilebiliyor. Bunun yanı sıra, diğer rakiplerine göre daha geniş iç mekan hacmi sunan Yeni Cadillac CT5, en iyi C sınıfı aile otomobili olmaya aday oluyor.

Ayrıca, tüm modellerde dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sistemi ve standart olarak gelen çok sayıda özellik yer alıyor.

Bunların yanı sıra, benzersiz dış tasarımını daha da güzelleştirmek isteyenler için yeni sunulan Diamond Sky Metallic Edition paketi yeni eklenen opsiyonlar arasında yer alıyor. Ayrıca, yeni bir 12.0 inç dijital gösterge ekranı ve yarı otonom sürüş modu da 2021 Cadillac CT5'e ekleniyor.

Bunun dışında, iç ortam aydınlatması, kablosuz akıllı şarj pedi, aydınlatmalı dış kapı kolları, kör nokta izleme sistemi, sürücü koltuğu için hafıza ayarları, arka park sensörleri ve ön yolcu koltukları için hafızalı bel desteği gibi özellikler ekleniyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Cadillac CT5'in kaputunun altında 237 beygir gücünde 2.0 litrelik dört silindirli turboşarjlı motor bulunuyor. Üst sırada yer alan motor seçeneğinde ise 335 beygir gücündeki çift turbolu 3.0 litrelik V-6 seçeneği performans isteyenleri mutlu ediyor.

Ayrıca, performans odaklı CT5 V modelinde ise ikiz turboşarjın eşlik ettiği V-6 motor ve adaptif amortisörler bulunuyor. Aynı zamanda elektronik olarak kontrol edilebilen sınırlandırılmış diferansiyel ile 360 beygir gücün birleşiminden oldukça zevkli bir otomobil ortaya çıkıyor.

Her iki motor seçeneğinde de 10 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor. Arkadan itişin standart olduğu Cadillac CT5 bu özellikleriyle diğer rakiplerine göre avantajlı olmayı başarıyor. Bu gücün sayesinde, bağımsız kuruluşlarca yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 6.6 saniyede çıkmayı başarıyor.

En sıkı rakipleri arasında bulunan BMW 330i ve Alfa Romeo Giulia Ti modellerinin 0-100 süreleri ise sırasıyla  5.1 ve 4.6 saniye olarak öne çıkıyor.

Sürüş ve kullanım performansı göz önüne alındığında, yerine geldiği CTS'den hem daha yumuşak oluşu hem de daha esnek oluşu daha sert bir otomobil isteyenler için bir dezavantaj olarak söylenebilir.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Cadillac, bu yeni spor sedanında yerini aldığı CTS'nin bazı kusurlarını düzeltiyor. Kullanıcı dostu bir arayüz ve basit bir tasarım sunan Yeni Cadillac CT5'in iç mekan tasarımı bizim hoşumuza gidiyor.

Ne yazık ki, kabin malzemelerinin kalitesi söz konusu olduğunda, CT5'in lüks bir araç olarak konumlanmasına yakışmıyor gibi görünüyor. Daha ucuz plastik malzemelerin sık dokunduğumuz alanlarda kullanılıyor oluşu, hissiyat konusunda pek hoş durmuyor.

İç mekan hacmi olarak sınıfının en iyi oranlarını sunan Yeni Cadillac CT5, arka koltuklarda seyahat edenleri de mutlu etmeyi başarıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Cadillac CT5'in ön konsolunun ortasında 10.0 inçlik bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Bu ekran üzerinde CUE bilgi eğlence sisteminin son sürümü kullanılıyor. Eski sisteme göre mantıksal olarak yapılandırılması sonucu kullanım konusunda rahatlık sunuyor.

Eski sistemde fiziksel olarak bulunan butonların birkaçı da dokunmatik düzene geçiyor. Bununla birlikte, dokunmatik ekrana ulaşmakta zorluk çektiğiniz anlarda, vites kolunun arkasında bulunan döner kumanda ile kontrol sağlayabiliyorsunuz.

Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı hizmetleri standart olarak sunulan özellikler arasında yer alıyor. Head-up display ve sekiz hoparlörlü Bose Premium ses sistemi ise opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Cadillac CT5, herhangi bir uluslararası bağımsız test kuruluşları tarafından çarpışma testine tabi tutulmadı. Opsiyonel olarak satın alınabilen, adaptif hız sabitleyici ve aktif şeritte tutma asistanı dahil olmak üzere bir dizi güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri bulunuyor.

Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şerit tutma yardımına sahip şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Cadillac Escalade

Yeni Cadillac Escalade

Yeni Cadillac XT4

Yeni Cadillac XT4

Yeni Cadillac CT4

Yeni Cadillac CT4

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us