Yeni Audi A4 Allroad

Yeni Audi A4 Allroad

Audi, station vagon tipi üstüne inşa ettiği SUV görünümlü modeli A4 Allroad ile segmentinde lider olarak mücadele etmeye devam ediyor. Kendine has sürüş karakteri ve tarzı ile farklı olmak isteyenlerin tercihi Yeni Audi A4 Allroad’da neler değişti? Detaylar haberimizde.

2022'de Yenilikler Neler?

2022 Audi A4 Allroad, yerden yüksek şaşisi, teker üstü dodikleri ve herkesin hayallerini süsleyen station vagon kasa tipi ile yoluna devam ediyor. Gerçek anlamda satış rakamlarına da baktığımızda oldukça düşük bir paya sahip olsa da, geçmişten gelen geleneği devam ettimek isteyen Audi, A4 Allroad'u 2022 yılı için yeniliyor.

Aynı segmentte mücade ettiği Subaru Outback ve Volvo V60 Cross Country modelleri ile kıyaslandığında hem fiyat avantajı hem de geçmişin güvencesi ile daha çok tercih edilen A4 Allroad, bir otomobilden beklediğiniz her şeyi size sunuyor.

Standart motor seçeneklerinin turbo beslemeli dört silindirli, dört tekerden çekiş sistemi ile geldiği Yeni Audi A4 Allroad'da geniş iç mekan hacmi ve büyük bagaj alanları ön plana çıkıyor.

Sadece dışarıda yakışıklı olmakla kalmayan Yeni A4 Allroad, iç mekanda da oldukça şık ve göz doldurucu gözüküyor. Giriş seviyesi modellerde kullanıcı odaklı, yalnızca ihtiyaçlara yönelik trim malzemeleri bulunuyor.

Üst seviye donanım versiyonlarına geçildikçe, lüks ve konfor seviyesi artan Yeni Audi A4 Allroad, kablosuz şarj pedi, full LED farlar, elektrikli katlanır yan aynalar, hafızalı ön koltuklar ve çok daha fazlasını sunuyor.

Ayrıca, tüm hava koşullarında maksimum konfor ve lüks için ısıtmalı koltuklara ek olarak soğutma ve havalandırma opsiyonunu da satın almanızı mutlaka öneririz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Audi A4 Allroad'un kaputunun altında  tek seçenek olarak 2.0 litre hacminde, dört silindirli, turbo beslemeli TSI benzinli motor motor geliyor. 2022 yılı ile birlikte, 12 voltluk bir hibrit sisteminin eşlik edeceği bu motor toplamda 261 beygir güç üretiyor.

Şanzıman tarafında VAG Grubu modellerinden yakından tanıdığımız DSG 7 ileri çift kavrama DSG vites bulunuyor. Bununla birlikte, Audi'nin bu alanda başarılı olduğu dört tekerden çekiş sistemi Quattro da Yeni Audi A4 Allroad'da standart olarak sunuluyor.

Sürüş karakteri ve performansı tarafında yerden yüksek oluşu nedeniyle tereddütte kaldığımız viraj kabiliyetinin rakiplerine göre oldukça iyi oluşu, Quattro sisteminin ne denli başarılı çalıştığını kanıtlıyor.

Aynı zamanda, bir SUV'den çok otomobil gibi hissettirmesi de, SUV'ların trend olduğu şu dönemde halen daha içine sinmeyen kullanıcılara oldukça mantıklı bir alternatif yaratıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Audi A4 Allroad'un iç mekanı, en sıkı rakipleri ile kıyaslandığında, "daha iyi olabilirmiş." dedirtiyor. Uzun yıllardır aynı tasarım dilini kullanmaya devam eden Audi, 2022 yılı için iç mekanda birkaç ufak güncelleme yapıyor.

Yeni Audi A4 Allroad'ın en büyük avantajlarından biri ise iç mekandaki yaşam hacmi oluyor. Rakiplerine göre daha uzun olan Yeni A4 Allroad'ın arka yolcu koltuklarındaki diz mesafesi neredeyse Mercedes-Benz E Serisi Vagon'da olduğu kadar uzun.

Bununla birlikte, lüks bir otomobilde bulunan deri döşeme, elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar, panaromik açılır tavan ve üç bölgeli klima kontrolleri standart olarak gelen ekipmanlar arasında yer alıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Audi, veri planlaması ve Wi-Fi hotspot bağlantısı gibi özellikleri ilk defa sunan otomobil markası olmasıyla ön plana çıkıyor. 2022 yılında da bu vizyonundan vazgeçmeyerek, MMI adını verdiği bilgi eğlence sistemini Yeni A4 Allroad'da kullanıcılar için sunuyor.

İçerisinde yüksek çözünürülüklü sanal kokpit ekranının bulunduğu bu sistemde otomobil ile ilgili tüm ayarlara ve özelliklere erişebiliyorsunuz.

Ön konsolun tam merkezinde yer alan 10.1 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran üzerinden anlık olarak Google Haritalar yer paylaşım özelliğini kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda, Apple CarPlay ve Android Auto kablosuz bağlantı servislerine de ücretsiz olarak bu ekran üzerinden erişebiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Audi A4 Allroad, uzun yıllar boyunca tecrübe ettiği güvenlik konusundaki yetenekleri her geçen gün artırmaya devam ediyor. İleri çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme ve şeritten ayrılma uyarısı gibi sürücü yardımcı özellikleri ile sizin ve sevdiklerinizin hayatının korunması hedefleniyor.

Yeni A4 Allroad'da standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarılı otomatik acil frenleme
  • Şerit takip yardımcısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif cruise control

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us