Yaşayan Efsane Mazda MX-5 Miata

Yaşayan Efsane Mazda MX-5 Miata

Mazda MX-5 Miata, otomotiv tarihi ikonu olarak adlandırmak abartı olmaz. 30 yılı aşkın bir süredir yollarda olan Miata'nın son nesli o eski ruhunu yansıtabiliyor mu? Miata'yı keşfedelim.

2021'de Yenilikler Neler?

Kendine has tasarımı, oldukça zevkli şasisi ve kullanım karakteriyle bir kez kullananı kendisine hayran bırakan Miata, 2021 yılında da yollardaki yerini korumayı sürdürüyor. Özellikle dar dağ yollarında onunla çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Hem üstü tamamen açılabilen bir model, hem de RF isimli elektrikli katlanabilir sert tavanlı modeliyle tüm hava durumu şartlarında onunla yollarda olabilirsiniz. Miata'nın kabini iki kişinin hasbelkader sığabileceği, küçük eşya gözleri konusunda pek cömert olmayan bir alan sunuyor.

2021 yılında aldığı güncellemeyle birlikte Apple CarPlay ve Android Autob bağlantı entegrasyonları standart olarak sunulurken dış tarafta Deep Crystal Blue rengi yaz paketi olarak seçenekler arasına eklendi.

Orta sınıf Clun donanımıyla birlikte 17 inçlik jantlar, sınırlı kaydırmalı arka diferansiyel, ısıtmalı koltuklar ve dokuz hoparlörlü BOSE stereo ses sistemi geliyor. Bu donanımlarla Miata için en uygun özellikler bir arada toplanmış diyebiliriz.

Buna ek olarak Miata otomatik şanzıman ile geliyor olsa da ondan en fazla hazzı almamızı sağlayan altı ileri manuel şanzıman seçeneğine de isteğe bağlı olarak sahip olabilirsiniz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Miata'nın uzun kaputunun altında hevesle devirlenen ve sizi oldukça heyecanlandıran bir motor bulunuyor. 2.0 litre hacminde SKY-G isimli bu motordan 184 beygir güç elde edebiliyorsunuz.

İlk duyuşta 184 beygir pek güçlü gibi durmasa da böylesine hafif bir otomobil için fazlasıyla heyecan verici bir deneyimi size yaşatabiliyor. Motorun yüksek devirli kişiliğinin yanında satın alabileceğiniz altı ileri manuel vites ile müthiş zamanlar geçirebilirsiniz.

0'dan 100'e 5.7 saniyede çıkmayı başaran Miata, süspansiyon konusunda standart yollar için bir tık sert bir ayara sahip.

Yol tutuşuna olumlu katkı sunan süspansiyonlarının hakkını verebilmek için Miata ile birlikte bir pist tecrübesi yaşamanız kesinlikle gerekiyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Miata'nın iç mekanında yalnızca iki kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği kadar alanı size sunuyor. Standart olarak temel ihtiyaçları karşılayan Miata'nın iç mekanında lüks öğelere yer yok.

Hemen elinizin altındaki kısa kollu vites ve hissiyatı yüksek direksiyon simidi dışında ekstra bir şeye ihtiyacınız kalmıyor. Geriye  yanınızda sadece size bu zevkli sürüşte eşlik edebilecek bir kişiyi bulmanız kalıyor.

Buna ek olarak benim en çok beğendiğim detaylar arasında koltuklar bulunuyor. Isıtma özelliğine de sahip olan bu koltuklar ile soğuk kış günlerinde de sürüş zevkini son anına kadar yaşayabiliyorsunuz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Miata'nın ön konsolunun tam ortasında tüm ihtiyaçlarınıza hızlı bir şekilde tepki veren bir dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Tüm Miata modellerinde Bluetooth bağlantısı standart olarak sunuluyor.

Bununla birlikte standart olarak sunulan özelliklerin arasında Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonları da yer alıyor. Bir de biraz kulağa eski gelebilir fakat, CD çalar da standart olarak sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Mazda MX-5 Miata henüz hiçbir bağımsız test kuruluşu tarafından herhangi bir çarpışma testine tabi tutulmadı. Sağlamlık ve dayanıklılık konusunda yüksek hızlarda hiçbir otomobilin güvenli olmadığını hatırlatarak güvenli bir sürüş öneriyoruz.

Miata'da standart olarak sunulan diğer güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarılı otomatik acil frenleme
  • Arka çapraz trafik uyarısı ile kör nokta izleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Mazda MX-30

Yeni Mazda MX-30

2021 Mazda 6

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us