Volkswagen'in Yanan Gemisi Ağır Sonuçlar Doğurdu

Volkswagen'in Yanan Gemisi Ağır Sonuçlar Doğurdu

Volkswagen Grubunun, Almanya-Amerika nakliyesini yapan Felicity Ace adlı gemisinin yanması sonucunda Lamborghini Aventador'un tekrar üretime girme ihtimali üzerine bir haber hazırlamıştık fakat o makalenin yazıldığı sırada, kayıp kesin olarak ortaya çıkmamıştı, gelen bilgilere göre 3.965 adet otomobil taşıyan gemide bulunan bütün otomobiller, yangından hasar almış. Gelin detaylara bakalım.

Volkswagen grubunun; Porsche, Bentley, Lamborghini dahil bütün markalarından modeller taşıyan Felicity Ace, Portekiz'in Azor Adaları açıklarında yanmaya başladı. Ortaya çıkan yangının gemide bulunan elektrikli otomobillerin bataryaları dolayısıyla büyüdüğü ve söndürülemediği bilgisi aktarılırken, 3.965 adet otomobilin tamamının bu yangından etkilendiği ekleniyor.

Covid-19 süreci dolayısıyla üretimlerde yaşanan aksamalar, talep edilen modellerin arzında problemler yaşatırken, içerisinde model bazında üretilen son örneklerin de bulunduğu bu kargo gemisinin yanması Volkswagen için çok ciddi bir problem halini aldı.

Özellikle Porsche, Bentley ve Lamborghini bazında oluşan ve zaten limitli olan modellerin bu yangına kurban olması, markaları Aventador gibi modeller için tekrar üretime dönmeye zorlayacak. Aynı zamanda yanlarında bulunan ve özel konfigürasyonlarla tek olarak üretilen modeller için de yeni bir üretim süreci başlayacak. Bu özel konfigüre edilmiş modellerin teslimat süreleri zaten uzunken, iki kat fazla beklemek müşterilerin canını sıkabilir.

Volkswagen grubuna yaklaşık 150 milyon dolara yakın maddi götürüsü olacak bu yangının sebebi henüz ortaya çıkmış değil, yanan otomobillerin de yanında geminin de önemli ölçekli bir hasar aldığını vurgulayalım.

Bu olay elektrikli otomobiller için önemli problemlerden biri olarak gösterilen, yangın anında söndürülememe sorunu da tekrar hatırlatacaktır. Amerika'da yaşanan Tesla yangınları bu konu üzerinde gündemi epey tutmuşken, bu olay tepkileri tekrar toplayabilir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us