Volkswagen Lamando Modelini Tanıttı

Volkswagen Lamando Modelini Tanıttı

Volkswagen, C segmentine yerleşecek Lamando modelini tanıttı, Jetta'nın ve Passat'ın arasına konumlanacak bu model, tasarımı dolayısıyla epeyce tartışma yaratacak gibi duruyor. Gelin markanın Çin'e özel olarak üreteceği modelin detaylarına bakalım.

Lamando'nun Tasarım Detayları

Volkswagen Lamando, Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından servis edildiği andan itibaren kendisi için hoş olmayan bir tartışmaya sürüklendi. Başka markaların modelleriyle olan benzer detayları epeyce dikkat çeken otomobil Volkswagen'in imajını biraz zedeleyebilir.

Ön profilden bakıldığında Golf'e benzer tampon yapısı, markanın kimliğine pek uymayan bir far tasarımı ile tamamlanıyor. Hyundai'nin Elentra modeline benzetilen farları savunmak için bir şey söyleyemeyeceğim, çünkü biz de bu esintileri aldık...

Yan profilden bakıldığında Arteon'a benzer şekilde olan kaput yapısı daha belirgin hale gelen model, genel olarak sportif bir yapı sunuyor, tabii görsellerde de görülebileceği üzere ufak jant değişiklikleri ve krom kullanımları bu açıdan görüntüyü epeyce değiştiriyor.

Arka profil ise önden daha büyük bir faciayı getiriyor, son dönemlerde yükselen Peugeot ile algısal olarak karşılaştırılan Volkswagen, kullandığı arka aydınlatma grubu yüzünden epey eleştiriye maruz kalıyor. Belirtmem gerektiğini düşünmüyorum fakat anlamayanlar için Fransız marka Peugeot'nun 508 modeli ile oluşan benzerlik görmezden gelinecek derecede değil.

Lamando'nun Boyutları

Lamando modelinin boyutlarına geldiğimizde burada tatminkar rakamlarla karşılaşmak mümkün. 4784 mm uzunluğa ve 1831 mm genişliğe sahip olan modelde iç hacimde belirleyici unsur olan aks mesafesi ise 2731 mm seviyelerinde. Karşınızdaki verilere ülkemizden bir örnek vermek gerekirse aynı grubun temsilcilerinden olan Skoda'nın Yeni Octavia'sından daha yüksek rakamları okuduğunuzu belirtmemde fayda var.

Volkswagen Lamando'nun Detayları

Volkswagen Lamando, markanın oldukça iyi tanınan 1.4 TSI ünitesini kullanacak ve buradan 150 beygir güç üretecek.

Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı model hakkında oldukça sınırlı görsel yayınlamış, görseller otomobilin ön-arka dış görüntülerini ve donanıma göre değişen tasarımsal detaylarını kapsıyor.

Özellikle iç mekan için bir görsel sunulmaması merakımızı gidermemizi engellese de günümüzde B segmenti modellerde bile bütün teknolojilerin sunulduğunu varsayınca Jetta'nın üzerine konumlandırılan C segmenti bir modelde teknolojik bir eksik olabileceğini söylemek zor. İç mekan yerleşimi de klasikleşmiş Volkswagen çizgilerinden uzaklaşmayacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us