Volkswagen'in Yeni Modeli Taos Tanıtıldı

Son birkaç yıldır SUV ve Crossover modellere yönelimlerde bulunan Volkswagen, gruptaki bazı markaları satma veya hisselerini halka açarak elektrikli otomobil yatırımlarına ağırlık vereceğini belirtiyordu. Sürekli elektrik temalı geleceğe yönelik yatırımlarından bahsettiğimiz Volkswagen aranın ardından yeni bir içten yanmalı modelini tanıttı. Volkswagen Taos.

Amerikan Pazarına Yönelik

Amerikan pazarı için piyasaya sürülecek olan Volkswagen Taos, Amerika’da da satışta olan Tiguan’dan biraz küçük ama Avrupalı üründaşı T-Roc ile kıyaslandığında büyük bir model. Aslında teoride küçük bir şehir SUV’u olarak tasarlansa da Amerika pazar şartları göz önüne alındığında nispeten büyük bir şehir SUV’u ortaya çıkmış.

MQB platformunu kullanan Taos bir çok kaynakta yazılanlar doğrultusunda bakıldığında Volkswagen’nin Kuzey Amerika bölgesinde en çok satan modeli olan Golf’u satıştan çekmiş oldugu için ortaya çıkmış. Modelden oldukça iyi satış rakamları bekleyen Volkswagen için durum şimdilik iyi gözüküyor. Ancak kullanıcı Amerika kullanıcısı bile olsa Golf kullanmaya alışmış bir kitle Taos’a ne tepki verecek o belli değil. Evet Amerika pazarında Volkswagen’in çok adı geçmiyor ama Dünya genelinde de Golf’ün satış rakamları ortada. Bekleyip göreceğiz.

Tüm Detaylarıyla TAOS

Aslında Volkswagen’in SUV tasarımlarından çok farklı bir şey göze çarpmıyor. Ön tarafta T-Roc modelinden etkilenmiş olacaklar ki dikkatli baktığınızda aslında sadece Volkswagen T-Roc modelinin biraz daha yükseltilip hava kanalları yanında yer alan gündüz led ve sinyal farlarının iptal edildiğini görüyorsunuz. Tabi bir de konu Amerika olunca bol bol hava girişi. Dev bir panjur ve tam ortasında Vw logosu göze çarpıyor.

Yan taraflara baktığımızda yine T-Roc hatları bozulmadan sadece biraz daha kaslı bir duruş verilmiş. Ayrıca Amerikan SUV’u olması sebebiyle at kısımda plastik dodikleri ve çıtaları görüyoruz.

Arka tarafa geldiğimizde üçgen şeklinde yanan led stop lambalarını görüyoruz. Arka tarafta T-Roc’dan bağımsız bir tasarım görüyoruz. İlk bakışta biraz Skoda Karoq modelinin arka yüzünü hatırlatsa da incelemeye başladığınızda anımsamayı unutuyorsunuz. 2 adet sahte dev egzoz çıkışı ve gri renkteki plastik difüzor tasarımıda oldukça hoş duruyor. Taos’a kaslı bir duruş katıyorlar.

İç mekanda tüm VAG sever tayfanın çok iyi bildiği klasik Volkswagen tasarımı var. Bu yüzden çokta anlatılacak bir şey yok aslında. Tek yenilik olarak multimedia ekranının tam manasıyla içe doğru gömüldüğünü belirtebiliriz. Etrafındaki plastik gri trimlerse oldukça şık.

Motor Seçenekleri

Tek motor ve tek şanzıman seçeneği ile piyasaya sürülecek olan Taos’da 1.5 litrelik TSI bir motor kullanılacak. Dört silindirli bu turbo benzinli motor 158hp güç ve 250nm tork üretecek. 8 ileri vitesle gelecek olan model stok ve tek versiyonla önden çekerli versiyonuyla satın alınabilinecek.

2021 yaz aylarında Amerika yollarında olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us