Türkiye'de İlk | 2021 BMW 4 Serisi Coupe Yol Testi

Yeni BMW 4'ün eşsiz tasarım dili, hatta marjinal diyebileceğimiz kadar eşsiz tasarım dili ile üretilen Yeni BMW 4 Serisi Coupe!

Alman üretici BMW bu marjinal dili ilk olarak bu otomobilde, G22 4 Serisi'nde kullandı. Gittikçe büyüyen ızgara, yeni far dizaynı ve yeni çizgilerini BMW 4 Serisi'nde gösteren BMW, her modelinde olduğu gibi yine radikal bir değişime giderek bizleri şaşırttı. Bu sefer gözümüzün alışması için önceden tanıtılan bu model oldukça iddialı.

Yeni M3 ve M4'ün de tasarım dilini de içeren BMW 4 Serisi, BMW severleri resmen ikiye böldü. Peki siz hangi taraftasınız? Yeni BMW 4'ün böbreğini sevenlerden mi nefret edenlerden mi?

Ülkemizde şu anlık 420i versiyonu satışta olan Yeni 4 Serisi, BMW 420d ile de getirilmesi bekleniyor. Benzinli model, 1.6 litrelik 170 beygir ve 250 nm'lik tork değeri üreten bir motorla geliyor. 0-100 ivmelenmesini 8.2 saniyede tamamlayan Yeni BMW 4 Serisi Coupé; daha performanslı modellerine, 430i ve 440i'ye, yakında ülkemizde kavuşması bekleniyor.

Dış tasarımda tamamen farklı bir çizgiye giden BMW, giderek büyüyen ızgara mevzusunda çığır açtı! Kendini oldukça belli eden ön böbrek ızgaraları devasa büyüklükte ve gerçekten dikkat çekici. BMW'nin yeni teknolojisi adaptif böbrek ızgaraları bu seride de kullanılmış. Klasik yuvarlak gündüz farı tasarımından kopan BMW, her serisinde gittikçe köşelileştiriyor bu farları!

Performanslı modeli BMW 440i, ülkemizdeki 420i'den kaput altında yatan canavar dışında bir de dış tasarımda ufak nüanslarla ayrılıyor. Sis farları çıkarılmış ve daha keskin çizgilere sahip ön tampon, önden baktığımızda farkı anlamamızı sağlıyor. Arkada ise değişen difüzör ve yuvarlaktan dörtgen haline geçen egzoz uçları bize BMW 440i'yi yollarda tanımamızı sağlayan detaylardan.

Peki araba karşılaştırma yapmaya geçersek; G20, yani BMW 320 kasaya baktığımız zaman arada ne gibi farklar görüyoruz? Öncelikle BMW G20 bir 4 kapılı model olduğu için, tasarım dili de bambaşka. Eskisi gibi ön tarafı aynı kullanıp, arka tarafta bir değişiklik yapılmış gibi de değil. Aracın önü, arkası, yanı tamamen 3 Serisi ve Yeni 4 Serisi'ni birbirinden ayırıyor.

BMW 320 ve 420 arasında bir karşılaştırma yaparsak, kokpit tamamen aynı; ekran, kadran, direksiyon, multimedya hepsi birebir. Yan tarafta kapı kolları ve hafıza tuşları ön kısmı birbirinden ayırıyor. Arka tarafta da tabii ki BMW 320'nin arkası ile 4 Serisi kıyas kabul etmiyor. 4 Serisi'nde arkaya en fazla 2 kişi binerken, bu iki kişinin de boynu tavan alçaklığından ötürü bükük kalıyor.

BMW 420'deki diz mesafesi de aslına bakarsanız oldukça sizi sıkıştırıyor. BMW 320 araçlar aile sahibi veya arkada hep misafiri olanlar için kesinlikle tartışmasız tercih olmalı. Performans olarak da ECU değiştiren Yeni 4 Serisi oldukça performanslı. Kardeşi BMW 320i ile aynı verilere sahip olmasına rağmen bastığınızda sizi bekleyen turbo gecikmesi bu araçta artık yok! Ki bu durum BMW 320i kullanıcıları ve BMW severler için bir kabus niteliğindeydi.

BMW, yan görüntüde otomobile oldukça göze hitap eden karakteristik bir form kazandırmış. Arka tasarımda ise göze çarpan arka far grupları oldukça çarpıcı. BMW 3 Serisi ve BMW 4 Serisi'nde, Full LED teknolojisine sahip stop grupları, karartmalı ve çengelli bir yapıya sahip.

Akabinde bu tasarımı tamamlayan hava çıkışlarına sahip arka tampon, aracı arkadan oldukça kasvetli gösteriyor. Ve bu kasveti tamamlayan ise çift çıkış krom egzoz çıkışlarına sahip difüzör. Bir çok rakibine kıyasla iki taraflı aktif egzoz çıkışına sahip olması güzel detaylardan biri.

İçeride ise standart olarak Harman Kardon ses sistemine sahip bu otomobil, BMW'nin köklü değişmeyen iç tasarım dilini içeriyor. Standartlara doymayan BMW 320, ses sisteminin üstüne standart olarak 8.8 inçlik hayalet ekranı da ekliyor! İç mekanda BMW kalitesini iliklerinize kadar hissedeceğinizin garantisi bizden. Modifiyeli 320i'deki gibi sürücüye güven veren kokpit tasarımı her zamanki gibi BMW sportifliğini veriyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us