Yeni 2022 Toyota GR 86

Günlük kullanım spor otomobillerin en keyifli seçeneklerinden biri olan Toyota GR 86, ikinci nesli ile 2022 yılında yollardaki yerini almaya hazırlanıyor. Peki, ikinci nesil GR 86 bize ne vadediyor?

2022'de Yenilikler Neler?

İkinci nesil Toyota GR 86, 2022 yılında piyasaya çıkacak olan tamamen yenilenmiş bir model olmasına rağmen, birinci nesli ile aynı arkadan itiş düzenini kullanacak olması dikkatleri çekiyor. Kardeş model Subaru BRZ ile birlikte yeniden geliştirilen 2022 GR 86, yatay olarak yerleştirilmiş dört silindirli bir Boxer motor ve standart altı ileri manuel şanzıman ile güçlendiriliyor.

Önceki nesil GR 86'da çokca dile getirilen şikayetleri dikkate alan Toyota, ikinci nesil  GR 86'da beygir gücünü biraz daha artırıyor. Yeni model, 2.4 litrelik  dört silindirli Boxer motorundan 232 beygir güç elde ediyor. Bu değer, önceki nesilde kullanılan 2.0 litre hacimli motordan 23 beygir daha fazla.

Motor, Şanzıman ve Performans

Birinci nesil Toyota GR 86'da olduğu gibi 2022 Toyota GR 86'da da, Subaru tarafından geliştirilip üretilen ve atmosferik olarak beslenen dört silindirli bir Boxer motor kullanılıyor. Bu motorun yer aldığı Toyota GR 86, 0'dan 100'e 6.2 saniyede ulaşmayı başarıyor.

Şüphesiz GR 86'nın sürüş zevkine en büyük katkıda bulunan elementlerin başında, manuel olarak sunulan altı ileri şanzıman kombinasyonu geliyor. Bununla birlikte, altı ileri otomatik şanzıman seçeneğini isteyen kullanıcılar için opsiyonlar listesinde bu seçenek de yer alıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2022 Toyota GR 86'nın iç mekanı, uygun fiyatlı spor otomobil sahibi olmak isteyenlerin satın alabileceği en iyi iç mekan tasarımlarından birine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Her ne kadar arka koltuklarda konfor seviyesi çok düşük olsa da, dört kişilik oturma düzenine sahip olması, Toyota GR 86'nın hanesine artı puan olarak yazılıyor.

2022 Subaru BRZ ve 2022 Toyota GR 86 modelleri, bilgi eğlence ekranını çevreleyen gösterge paneli haricinde iç mekan tasarımı konusunda neredeyse aynı çizgileri taşıyorlar.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Toyota GR 86, 2022 yılı için bilgi eğlence sisteminde de yükseltmeye gidiyor. Yeni GR 86'da, son nesil Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servisleri ücretsiz olarak sunuluyor. Bu servisleri kullanmanız için 7.0 inçlik bir dokunmatik multimedya ekranı Yeni GR 86'nın ön konsolu üzerinde bulunuyor.

Fiyat performans ürünü olan Yeni Toyota GR 86'nın iç mekanı, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılayacak düzeyde gelişmeler ile 2022 yılında kullanıcılar ile buluşmayı bekliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Önceki nesil GR 86, güvenlik ve sürücü yardımcı destekleri konusunda çok az özellik sunuyordu. Ancak, 2022 yılında Toyota'nın gelişmiş güvenlik paketlerinin Yeni GR 86'da standart olarak sunulmasını bekliyoruz.

Yeni Toyota GR 86'da bulunmasını beklediğimiz standart güvenlik özellikleri şunları içerebilir;

  • Standart olarak sunulan ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Standart olarak sunulan şeritten ayrılma uyarısı ve aktif şeritte tutma yardımcısı
  • Akıllı hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us