TOGG Test Üretimlerine Başlayacak

TOGG Test Üretimlerine Başlayacak

Türkiye'nin yerli otomobil markası TOGG'un Gemlik tesisinde hazırlıklar son hızda sürerken geçtiğimiz aylarda fabrikanın hazır hale getirilen bölümleri basına açılmış ve üretim hakkında daha detaylar bilgiler sunulmuştu. Bulunduğumuz yılın son çeyreğinde nihai sonucun ortaya çıkması beklenen tesis için test üretimleri yakın zamanda gerçekleşecek.

Büyük bir hızla inşa edilen ve toplamda 1 milyon 200 bin metrekare üzerinde oluşturulan Togg Gemlik Tesisinde boya, gövde ve montaj binaları yani temel unsurların çalışmalarının son aşamalarına gelindi. Elektrifikasyon ile birlikte üretim aşamasında  da önemli rol oynayan emisyon normlarına yönelik akıllı ve çevreci bir tesis olma yolunda ilerleyen Gemlik Tesisi, bünyesinde yer alan 208 robot eşliğinde parça bazlı denemeler ardından, test üretimleriyle modelin tamamının ortaya çıkarılması yönünde hazırlanıyor.

İlk olarak SUV model ile karşımıza çıkacak olan Togg, bulunduğumuz 2022 yılının son çeyreğinde yani son 3 ayında seri üretime hazır hale gelecek. Modelin homologasyon testlerini geçmesi ardından üretime ve arza geçilmesi sonrasında C segmenti sedan ve C segmenti hatchback modellerin üretimine başlanacak. Devamında gerçekleşecek süreçte günümüzde en çok talep gören segmentlerden olan B-SUV ve SUV trendi ile talebinin çoğu yok olan C segmenti MPV modeliyle  karşımıza çıkacak olan Togg, kısa bir süreç içerisinde 5 modeli kapsayan bir ürün yelpazesine sahip olacak.

Temmuz ayının sonu itibari ile deneme üretimlerine başlanması planlanan tesiste  klasmanında Avrupa bazında "en temiz" olarak" nitelendirilen boyahanede kimyasal dolum aşamasına geçilmişken, montaj tarafında ise robotların kurulumu ardından aktif hale getirme faaliyetlerine başlandı.

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait bir otomobil markası olmak  ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla yola çıkan Togg 2030 yılının sonuna kadar tek platform ve 5 model üzerinden 1.000.000 adetlik üretim yapmayı hedefliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us