Tarihin En Hızlı Golf'ü Tanıtıldı! Yeni Golf R

Volkswagen 8. nesil Golf'ü Ekim ayında tanıtmıştı, ardından tanıttığı performanslı Golf versiyonlarından sonra hepimiz yeni Golf R için bekliyorduk. Ve nihayet yeni Golf R'ın perdesi kalktı. Volkswagen R olarak tanıttığı oluşum "premium performans markası" olarak VW'nin yeni sportif yüzü artık. Golf R'dan sonra T-Roc R, Tiguan R, Arteon R ve Touareg R modelleri de satışa çıkacak. Tabii bunca model varken Türk halkı hani Passat R diye söylenecektir.

Tasarım

Yeni Golf R daha agresif çizgilerle geliyor. Sportiflik ve zarifliği harmanlayan tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Ön panjurda birleşen LED'ler araç çalıştığında yanmaya başlıyor. Geniş hava girişleri ve hacimli duran köşeler önden aracı güzelleştiriyor.

Araca yandan baktığımızda mat krom ayna kapakları VW tarafından tercih edilmiş. Opsiyon olarak alınabilen R Performans paketiyle 19 inç jantlar ve 18 inç fren diskleri araçla beraber geliyor. Ayrıca piste özel slick lastiklerle de alınabiliyor. R logolu fren kaliperleri ise bütünlüğü sağlıyor. Süspansiyon sistemi ise %10 daha sertleştirilmiş. Standart bir Golf'ten 2 cm daha aşağıda olan Golf R yan marşpiyel eklentileriyle yere daha da yakınlaşıyor.

Arkaya geçtiğimizde ise parlak siyah parçalar devam ediyor. Kaslı bir difüzör ve spoiler kendini belli ederken markanın yeni simgesi olan R logosu tam ortaya konumlandırılmış durumda. 4 çıkışlı egzoz sistemini isterseniz opsiyonel olarak Akrapovič titanyum egzoz sistemiyle değiştirebiliyorsunuz, bu da aracınızda 7 kilogramlık bir hafiflemeye yol açıyor. Sesi ise gayet tatmin edici.

Büyük arka spoiler ise opsiyonel alınabilen R Performans paketiyle geliyor. Aerodinamiğe etkisiyle bu spoilerı öven VW, 320 beygiri yola sağlam oturtmanın gereklilikleri olduğunu söylüyor.

İç Tasarım Dokunuşları

Kabin tasarımı standart Golf 8'e sportif dokunuşlar yaparak oluşturulmuş. 10 inç büyüklüğünde bilgi-eğlence sistemi ve Volkswagen'in Digital Cockpit Pro adı verilen dijital gösterge paneli ile standart olarak geliyor. Hayalet ekran sürüş moduna göre kendi tasarımını değiştirerek sürüş zevkini arttırıyor. Ekranda aynı zamanda pist içinde kullanabileceğiniz tur süresi hesaplama da var.

Kafalıkları birleştirilmiş spor koltuklar dış alanda kullanılan renklerin detaylarıyla karşımıza çıkıyor. Direksiyon ise büyütülmüş kulakçıklar ve ön plana çıkan bir R tuşu ile geliyor. R tuşu ile aracın modlarını değiştirebilir ve aracın dinamiğiyle oynayabilirsiniz. Ambiyans aydınlatma ile gelen Golf R yaşam alanı konusunda gayet yeterli ve tatmin edici.

En Güçlü Golf R'ın Kaputunun Altı

Üretilen en güçlü Volkswagen Golf olan model, EA888 kodlu 2.0 TSI ünitenin en güçlü versiyonunu kullanıyor. Bu ünite bizlere 320 beygir güç ve 420 Nm tork sağlıyor. Üretilen bu güç VW'nin bu araçta kullandığı 4Motion sistemi bu araçta R-Performance Tork Yönlendirme Sistemiyle taçlandırılmış. Bu sistem gerektiği durumlarda gücü aracın farklı tekerleklerine farklı güçler vererek üst düzey yol tutuşu sağlıyor. Golf R'I yürütmek içinse 2 farklı seçenek var: 6 ileri manuel vites ya da 7 ileri DSG otomatik vites.

Direksiyonda yer aldığını söylediğimiz cafcaflı R tuşu; Comfort, Sport, Race ve Individual isimli 4 mod arasında geçiş yapmamızı sağlarken R-Performance Tork Yönlendirme Sistemi de bu modlara göre kendini şekillendiriyor. Race modunda araç sesini yükselterek kullandığınız gücün farkına varmanızı sağlıyor. Race modunun içinde ise R Performans paketiyle opsiyon olarak alınabilen 2 farklı mod var. Biri artık sport araçlarda görmeye başladığımız Drift Modu. Drift modu aracın tork yönlendirme sistemiyle oynarak aracın çok rahat şekilde drift yapmasına izin veriyor. Diğeri ise Yeşil Cehennem dedikleri yer olan Nürburgring Pisti'ne özel üretilmiş Nürburgring modu.

Ne zaman satışa çıkacak?

5 Kasım itibariyle ön siparişler alınmaya başlayacak. Fiyat konusunda ise markanın açıklama yapmasını bekliyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us