Subaru 2021 BRZ'yi Avrupa'ya Getirmeyi Planlamıyor

Subaru 2021 BRZ'yi Avrupa'ya Getirmeyi Planlamıyor

Subaru yakın zamanda 8 yıldır ürettiği 1.nesil BRZ'nin üretimini durdurduğunu açıklamıştı. Marka 2 hafta sonra çok düşünmemize fırsat vermeden BRZ'nin yeni bir neslinin geleceğini açıkladı. Model için üzücü haber ise çok yakın zamanda ortaya çıktı, marka yeni nesil BRZ'yi Avrupa pazarına sunmayı planlamıyor.

Coupe sınıfı daralmaya büyük bir hızla devam ediyor, sınıfa çok fazla markanın dahil olması ardından belirli modeller piyasayı büyük ölçüde domine etti, zaten daralan pazar özellikle Avrupa'da BRZ gibi arka planda kalan modeller için bir hayal kırıklığı halini aldı. Subaru bunu göz önüne aldığında bu modelin Amerika pazarına özel bir model olması gerektiğine karar kılmış. Bu detaylar gölgesinde BRZ'nin kardeşi Toyota GT86'nın ise Avrupa'ya gelip gelmeyeceği hakkında detaylar tam olarak belli değil.

Biraz arabaya dönmemiz gerekirse, şu an ancak kamuflajlı görüntüler üzerinden yorum yapabiliyoruz. Bu örtünün altından anladığımız kadarıyla aracın tasarımı tamamen güncellenmiş, BRZ hala yumuşak çizgilerini koruyor olsa da detaylarında selefi ile alakası bulunmuyor.

Ön yüzde oldukça büyüyen ızgara, değişen ön ve arka far grupları aracın silüteti hakkında bazı detayları hayal etmemizi sağlıyor. 10 kollu jantlar da epey göze çarpıyor.

Kabuğu geçip aracın asıl hayat bulduğu bölüme, yani kalbine indiğimizde bizi yeni bir seçenek karşılıyor. Subaru ABD pazarında sattığı Ascent (SUV) modelinin 2.4lt hacmindeki motorunu BRZ ve tabii kardeşi GT86 modellerinde kullanacak. Bu motor araca 255 beygir güç sağlayacak. Buradan BRZ ve GT86'nın, Alpine A110 gibi modellere göz kırpacağını çıkarabiliriz.

Aracın motor ve tasarımı gibi altyapısı da güncellenecek, BRZ ve GT86, Corolla hatchback'in TNGA adlı alt yapısı üzerine inşa edilecek. Arkadan itişli olacak modelde, arka diz mesafesini genişletmek için adımlar atılmadığı son bilgiler arasında...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Subaru Solterra

Yeni Subaru Solterra

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

2021 Subaru Outback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us