Stellantis, 2021'de 400 bin Adet Elektrikli Otomobil Satacak

Her ne kadar ülkemizde elektrikli otomobillere karşı beklenen destek sağlanmıyor olsa da büyük otomobil üreticileri birliği Stellantis, 2021 yılı içinde elektrikli otomobillerde çok büyük bir atak hedeflediklerini açıkladı.

Stellantis Grubu

Stellantis N.V., merkezi Hollanda'da bulunan çok uluslu bir otomotiv şirketi olarak faliyet göstermekte. Ocak 2021'de Fransız otomobil üretici grubu PSA ve İtalyan Amerikan ortaklığında ilerleyen Fiat Chrysler Automobiles şirketlerinin birleşmesinden ortaya çıkan Stellantis Grubu ortaya çıktı.

Grubun altında üretimlerine devam eden markalar arasında Citroen, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall markaları bulunuyor.

2021 Yılı için Büyük Hedefler

Stellantis, otomobil üreticisinin ana hissedarı olan Exor Holding şirketinin başkanı John Elkann, bu yıl elektrikli otomobillerin küresel satış boyutundaki satış sayısını 3 katına çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Stellantis başkanı olarak da görev yapan John Elkann, Perşembe günü Exor hissedarlarına yazdığı bir mektupta, şirketin 2020 yılında 139.000 olan elektrikli otomobil satış adetini, 2021 yılı içinde dünya çapında 400.000 adete çıkarmayı hedeflediklerini yazdı.

Otomotiv piyasası içinde büyük paya sahip olan Volkswagen Grubu ve Renault-Nissan gibi rakiplerinin de 2025 yılına kadar filolarında bulunan otomobillerin tamamına elektrikli dönüşüme sokacakları biliniyor.

Bu doğrultuda, Avrupa devletlerinin birçoğunda uygulanan 'elektrikli otomobillere karşı devlet desteğinin' ülkemizde de uygulanmasını umuyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us