Rolls-Royce ve Bentley'den Rekor Satış Açıklamaları Geliyor

Rolls-Royce ve Bentley'den Rekor Satış Açıklamaları Geliyor

Dünyanın korona virüs sebebiyle sarsıldığı bir dönemde birçok ülkede ölçeklerinde farklılıklar olsa da ekonomide yaşanan gerilemeler ve çip krizi varlığını sürdürüyor. Bu tip sorunların olduğu bir dönemde iki süper lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce ve Bentley şaşırtıcı satış açıklamaları yapıyor. Gelin detaylara bakalım.

Rolls-Royce Tarihinde Bir İlk

Rolls-Royce 117 yıllık tarihinde ilk ilk kez 5.586 adetlik satış seviyelerine ulaşıyor. 2021 yılında Çin, Amerika ve Asya-Pasifik bölgelerinde gerçekleştirdiği %49 oranında yükseliş, markanın tarihinde 2021 yılında bir yıldız koyuyor.

En çok satılan modellerin Ghost ve Cullinan olduğunu öne sunan İngilizler, artık dünya dolaşımında daha çok görünecekler. Geleneksel Rolls-Royce kitlesinin Cullian gibi SUV modellere karşı bir ilgisi olduğunu düşünmememle birlikte, ürün gamına yeni eklenen bu modelin markanın kitlesini genişlettiğini ve birçok kişiyi ikonik üreticiyle tanıştırdığını düşünüyorum.

CEO Torsten Muller-Otvos konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer veriyor:

"2021 yılı Rolls-Royce Motor Cars'ın tarihine adını altın harflerle yazdıracak bir yıl oldu. Son 12 yıl boyunca hem tarihimizin en iyi satışını gerçekleştirdik hem de Black Badge ailemizin en yeni ürününü tanıttık. Her zaman olduğu gibi Rolls-Royce tutkunlarına en iyi hizmeti ve sadakati vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Bentley Cephesinde Gerçekleşenler

Süper lüks dendiğinde akla gelen İngiliz ikiliden biri olan Bentley, satışlarda Rolls-Royce'a oranla daha yüksek rakamlara çıkıyor. 2020 yılında da satışları önemli ölçüde artan üretici, yeni bitirdiğimiz 2021 yılında 14.659 satış açıkladı. Markanın 2021 yılı içerisinde gerçekleştirdiği satışlar 2020 yılına göre %31 oranında daha fazla.

Bentley'in satışlarında amiral gemisi Bentayga oluyor, satışların %40'lık bölümünü temsil eden model, üretimine başlandığında çok önyargılı karşılansa da satışları domine etmeyi başarıyor.

Bentayga modelini %33 payla Continantel GT takip ediyor. Bentley dendiğinde bulunduğumuz dönemde aklımıza ilk gelen model olan Continental GT, dünya genelinde coupe ve cabrio satışlarının düştüğü son yıllarda, konumunu muhafaza etmekte başarılı.

Üçüncü sırada ise markanın ağır başlı üyesi olan Flying Spur bulunuyor. %27'lik paya sahip olan model, markanın açıklamalarıyla birlikte 2022 içerisinde yeni çıkacak versiyonlarla daha yüksek satış adetlerine ulaşacak.

Satılan modeller hakkında bazı spesifik detaylar vermek gerekirse; satılan Bentayga'ların %20'lik bölümü hibrit motorla satılmış, Contintantel GT satışlarının ise %60 oranı coupe olurken geri kalan %40'lık bölüm convertible olarak satılıyor.

Bölgesel olarak en büyük artışı %39 ile Amerika'da yaşayan marka bu bölgede 4.212 adet satış gerçekleştiriyor. Dünya genelinde premium modellerin talep edildiği ana pazar olan Çin'de ise 4.033 adet satış yapılıyor ve Amerika pazarı küçük bir farkla takip ediliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us