Renault Rusya Üretimini Askıya Aldı

Renault Rusya Üretimini Askıya Aldı

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın otomotivde yaratacağı sorunlar hakkında "Otomotivde En Yüksek Fiyatlar Görülecek" başlıklı bir yazı yayınlamıştık. Bu yazıda da bahsettiğimiz üzere bu bölgelerde üretim yapan markalar ve markaların parça tedarik uzantıları için problemler yaşanıyor. Bunun son yansımaları ise Renault'da görülüyor. Gelin haberin detaylarına bakalım...

Ukrayna'da bulunan üretim tesisleri bölgelerin aldığı saldırılar neticesinde zorunlu olarak kapatılsa da markalar aldıkları kararlar neticesinde Rusya'da da üretimlerini durduruyorlar. Rusya'ya tepki olarak ortaya konan bu hamleleri Toyota, Honda, Ford gibi devler gerçekleştirdi. Bu süreçte üretime devam edeceğini açıklayan Fransız marka Renault, geri adım atıyor.

Renault'un üretime devam etme açıklaması sonrasında sosyal medyada ciddi bir tepki oluştu, markanın krizi fırsata çevirmeye çalıştığı gibi görüşler Renault'un algısını zedelerken, Ukrayna'da yüksek kademelerde bulunan isimler bu tutum karşısında Fransız üreticiyi küresel çapta boykot çağrısında bulundular. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin Fransız milletvekillerine, içerisinde bulundukları mücadeleyi desteklemek adına Fransız markaların Rusya bağlantılarını kesmesi gerektiğini söylemesi sonrası Renault, Rusya'da üretimi durdurma kararı aldı.

Fransız üreticinin Rusya'da 45.000 çalışanı ve Lada'nın üreticisi AutoVAZ'da da hisseleri bulunuyor. AutoVAZ için mevcut seçeneklerin değerlendirildiğini belirten marka, çalışanlarına karşı sorumlu davrandığının altını çizdi.

Duruma ilişkin açıklama yapan AutoVAZ, federal-bölgesel makamlar ve şirket hissedarları ile sürekli olarak iletişimde olduklarını belirtti. Değerlendirilen alternatif rotalardan biri modellerin dış parça ihtiyaçlarından arındırılarak minimalize edilmiş bir şekilde üretime devam etmeleri olacak.

Rusya için alınan bu kararın, Renault için kritik bir hamle olduğunu belirtmekte fayda var. Geçtiğimiz yılda Almanya, İtalya ve Brezilya gibi ülkeleri geride bırakarak Renault için en büyük pazarı oluşturan Rusya'ya dış ülkeler kaynaklı sevkiyatın devam edip etmeyeceği hakkında net bir bilgi yok. Markanın hamlesi sonrası 2022 mali tahminlerini güncellediğini ekleyelim.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us