Prestij Yenilendi - Yeni Megane Sedan

C segmentinde seçkin bir sedan arayan müşteriler tarafından büyük beğeni toplayan Megane Sedan, 2016'daki lansmanından bu yana 200.000 adet satış rakamıyla da bu başarısını kanıtladı. Otuza yakın ülkede satılan Megane, Renault markasının da gelişmesine büyük ölçüde katkı sağladı.

Yenilenen tasarımı ile daha rafine bir tasarıma kavuşan Yeni Megane Sedan, yolda daha fazla güvenlik ve konfor için en yeni teknolojilerle donatıldı.

Zarif ve Rafine Bir Tasarım

Yeni Megane Sedan, Renault markasıyla özdeşleşmiş olan Renault C-Shape ışık imzası ve yolda çok daha iyi bir görüş kalitesi sunan %100 Pure Vision LED teknolojisi ile karakterin yanında yaya ve sürücü güvenliğine büyük önem veriyor.

Önde, yenilenen tampon ve krom öğeleri artırılmış bir ızgara sunan Yeni Megane Sedan, geliştirilmiş aerodinamik için tekerlek bombelerinin önünde hava deflektörleri sunuyor. Yeni Megane Sedan ile yan tarafta yenilenmiş çamurluk tasarımı göze çarparken kapı kolu aydınlatmaları da premium bir hava katıyor.

Yeni Megane Sedan ile birlikte 'Highland Grey' de dahil olmak üzere  yenilenmiş yedi dış renk seçeneği sunuluyor. Jantlarda ise 16 inç'den başlayıp 18 inç'e kadar boyutlandırılmış jantlar mevcut.

Ergonomik ve Modernize Edilmiş Bir İç Mekan

Yeni Megane Sedan ile direksiyon arkasına yerleştirilmiş 10,2 inç'e kadar dijital bir gösterge paneli ile donatıldı. Sürüş deneyimini sezgisel şekilde kişiselleştirmek için ülkeye bağlı olarak değişen GPS navigasyonu da yine bu dev ekrana entegre halde geliyor.

Gösterge paneli olarak, donanım seviyesine bağlı olmak koşulu ile 9.3 inç'e kadar büyüyebilen multimedya ekranı ile daha kullanışlı bir ekran teknolojisi sunar. Yeni Renault EASY LINK bağlantılı multimedya sistemiyle, tüm navigasyon ve bilgi-eğlence özelliklerinin yanı sıra MULTI-SENSE ayarlamalarını da sunar.

Yeni Megane Sedan ile iç mekana estetik görünüm katan elektroekonomik çerçevesiz iç dikiz aynası ve klima kontrollerinde krom kaplamalar ile donatıldı.

Kişiselleştirilmiş Sürüş Deneyimi

Yeni ve daha kıcı arayüzü ile Renault EASY LINK multimedya sistemi ile akıllı telefonlarla entegre şeklide çalışabilirken, Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğunun yanında Google ile arama işlemlerini de yapabiliyor. MY Renault akıllı telefon uygulaması ise  hem aracın içinde hem de dışında yeni bağlantılı mobilite kullanımlarını kolaylaştırır: araç konumunu bulma, kapıdan kapıya navigasyon vb. gibi uygulamaları ile hayatı kolaylaştıran teknolojiler sunuyor.

Dört sürüş moduna (Eco, Comfort, Sport ve MySense - motora bağlı olarak) sahip olan Yeni Renault Megaen Sedan, MULTI-SENSE teknolojisi ile  sürüş deneyimini daha da sürükleyici hale getirmek için geliştirildi. Yeni özellikler arasında daha fazla sezgisellik için geliştirilmiş ergonomi ve basitleştirilmiş ayarlar ile araç içi atmosferi iyileştirmek için  yenilenen ortam renkleri ve düşük hacimde dahi performanslı sürüşlerde sürüş zevkini artırmak için sunulan sanal motor sesi 'R-Sound' uygulaması yer alıyor.

Güvenliği Artırmak İçin Yeni Sürüş Yardımları

Yeni Megane Sedan, sürüşü daha güvenli ve daha keyifli hale getirmek için yeni sürüş yardımları da içeriyor:

  • Dur & Kalk işlevli Adaptif Hız Sabitleyici, araç ile öndeki araç arasındaki mesafeyi belirli bir hızda korur ve aracın hızlanmasını ve frenlemesini düzenler.
  • Aktif Acil Fren Sistemi, yaya algılama teknolojisi ile güçlendirilmiştir. Sürücüyü tehlikeli bir duruma karşı uyararak güvenliği en üst düzeye çıkarır ve sürücünün tepki vermemesi durumunda fren uygulayabilir.
  • Arka Çapraz Trafik Uyarısı, yaklaşan engel algılar ve geri sürücüyü uyarır.
  • Ek olarak, sürücünün freni serbest bıraktığında hareketsiz kalmasını sağlayan el freninin otomatik tutma işlevi, şehirde daha fazla konfor için iyileştirildi.
  • Yeni Megane Sedan, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Uyuşukluk Uyarısı ve Kör Nokta Uyarısı gibi daha güvenli ve daha konforlu sürüş sağlayan yardımcıları da kullanıcılar için geliştirilmiş halde sunuyor.

1.0 TCe ile Üstün Yakıt Ekonomisi ve Performans

Yeni Megane Sedan ile birçok farklı müşteri kullanımına uyarlanmış, Euro 6D FULL standardı tarafından belirlenen yeni düzenlemelerle uyumlu daha geniş bir motor yelpazesi sunuyor.

Benzinli seçeneklerde, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmak için optimize edilmiş verimli 115 hp gücünde  (manuel şanzımanlı) tamamen yeni 1.0 TCe direkt enjeksiyonlu motoru sunuyor. Partikül filtresi ile donatılmış 1.3 TCe motor ise 140 hp güç üretebiliyor. Bu donanım ise 6 ileri manuel şanzıman ve 7 ileri EDC otomatik şanzıman seçenekleri ile donatılmış halde geliyor.

Dizelde ise, 1.5 Blue dCi motor 115 hp güç üretebilirken bu motoru 6 ileri manuel şanzıman ya da 7 ileri EDC otomatik şanzıman ile yönetebiliyorsunuz. Üretiminin Türkiye'de yapıldığı Yeni Renault Megane Sedan, 2021 yılının başından itibaren otuza yakın ülkede satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us