Porsche Sentetik Yakıt Tesisini Açtı

Porsche Sentetik Yakıt Tesisini Açtı

Hali hazırda tamamen elektrikli motorlar ve batarya kapasiteleri otomobil dünyasının gündemini oluştururken, Porsche fosil yakıtlara alternatif yeni bir sentetik yakıt tesisi açtı.

Özellikle son dönemde hayatımıza yoğun şekilde girerek hızla yayılan tamamen elektrikli otomobil akımı şöyle dursun markalar yeni yakıt teknolojilerindeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Bunun son örneği ise Porsche'den geldi. Alman otomobil devi, uzun zamandır üzerinde çalıştığı sentetik yakıt tesisinin açılışını yaptı. Üretiminde rüzgar enerjisinin kullanılıp adına eFuels denildiği bu sentetik yakıt türü, sudan elde edilen hidrojen ve karbondioksitten üretiliyor.

Bu teknoloji sonrasında geleceğimiz için önemli bir yer tutan karbon nötr çalışmasında da yüzde yüzlük bir başarı elde edilebiliyor. Konuyla ilgili konuşan Porsche AG yöneticisi Michael Steiner, "eFuels'in potansiyeli çok büyük. Şu anda dünya çapında içten yanmalı motorla çalışan 1.3 milyardan fazla araç bulunuyor. Bunların çoğu onlarca yıl yollarda olacak. Sentetik yakıtlar mevcut araç sahiplerine çevreci bir alternatif sunuyor" dedi.

100 Milyon dolar değerinde bir yatırımın yapıldığı tesis ve proje için HIF Global LLC şirketiyle çalışıldı.

Japon devlerinin de elektriğe alternatif yakıtlar üzerinde çalışıldığı biliniyor. Durum böyleyken gelecekte otomobil dünyasında bizleri nelerin beklediğini kestirmek bir hayli zorlaşıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us