Porsche 911 Turbo S TechArt Tarafından Tekrar Yorumlanmış

Porsche 911 Turbo S TechArt Tarafından Tekrar Yorumlanmış

Almanya kökenli modifiye firmalarından olan TechArt, Porsche 911 Turbo S'e özel bir kit geliştirmiş. Otomobilin hem iç hem dış hem de teknik detaylarını yeniden yorumlayan firma etkileyici bir sonuç çıkarmış. Gelin TechArt GTstreet R'ın detaylarına daha yakından bakalım.

Tasarımsal Farklar ve Detaylar

Porsche 911 Turbo S sportif olmasının yanında yıllardır koruduğu hatları sayesinde karakteristik ve naif bir model. TechArt ise yaptığı müdahaleler sonrasında daha hırçın bir sonuç elde etmiş. Kaputta 911 GT3 modelini andıran hava girişleri, standarttan oldukça farklı karbon detaylı aerodinamik tampon, eklenen dodikler, değişen arka tampon yapısı ve devasa spoiler otomobilin çok yırtıcı görünmesine yol açmış. Bütün bu detayları ortaya çıkarmak için kullanılan sarı ve siyah renk kombinasyonu ise otomobile ayrı bir karakter katmış. Modelde olan Porsche logolarına veya ibarelerine veda edilmiş, yerine ise TechArt logosu ve ibareleri yerleştirilmiş.

Tekrar eklemekte fayda var, modelin ismi TechArt GTstreet R olarak güncellenmiş. Model Porsche'nin güçlü marka kimliği ve on yıllardır değişmeden süren hatları sayesinde, üzerinde bir Porsche ibaresi olmadan dahi tanınmayı başarabilmiş.

İç Mekan ve TechArt Detayları

İç mekan tasarımında da en az dışarıda olduğu kadar başarılı olan Porsche, üzerine eklenen TechArt detaylarıyla eşsiz bir hal almış. Koltukların orta yüzeylerinden başlayarak, ön panelde devam eden delikli yapı direksiyonun yanlarında son bulmuş. Bunun haricinde fazlasıyla kullanılan alcantara malzeme sportif algıyı tavan noktaya taşımış. Spor otomobil dendiğinde aklımıza gelen ana malzeme olan karbon iç mekanda da sıkça yer almış.

Koltuklarda kullanılan delikli deri malzemeye "87" ibaresi işlenirken, yanlarına siyah-beyaz detaylar eklenmiş, GTstreet R ibaresi kafalıklarında yer bulurken aynı yapı arka koltuklarda da muhafaza edilmiş. Koltuklardaki beyaz detaylara yakın şekilde seçilmiş gri kemerler ise abartıdan uzak kalarak ortam bütünlüğü sağlamış. Dışarıda genele hakim olan sarı renk, iç mekanda detayları ortaya çıkarmak üzere görevlendirilmiş.

TechArt GTstreet R'ın Teknik Detayları

TechArt, 911 Turbo S'i sadece tasarımsal olarak değil teknik anlamda da geliştirmiş. Firma GTstreet R modelinde 710 ve 800 beygirlik güç seçenekleri sunmuş, 710 beygir versiyonda 900, 800 beygir versiyonda 950 Nm tork değerine ulaşılmış. Modele eklenen aerodinamik parçalar, 140 km/s hız baz alındığında standart 911 Turbo S'e göre arkada %400 fazladan basma sağlamış, önde ise %45 kaldırma kuvveti azaltılmış. İyileştirilen egzoz sistemi, yapılan yazılımsal değişiklikler ve 2,5 santimetre daha alçak yapıda yenilenen yaylar otomobil son süratini standart versiyondan 20 km/s artırarak 350 km/s'e çıkarmış.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Macan

Yeni Porsche Macan

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us