Piste Özel Otomobil: Golf GTI Clubsport

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir etkinlikte Volkswagen yeni GTI Clubsport modelini tanıttı. 300bg gücünde motoru ve kendine has yeni eklentileri ile gelen model büyük yankı uyandırdı.

Tasarım

Araç temel modeli olan Golf'e göre çok daha vahşi; değişen tamponlar, gelen 4 egzoz çıkışlı difüzör, adeta bir boşluğu tamamlamış gibi duran arka spoiler, temel modelden ve GTI'dan çok daha büyük hava girişleri, GTI Clubsport'un görünümünü fazlasıyla dikkat çekici kılıyor, diğer bir nokta olan jantlar standardında 18 inç iken opsiyonel olarak 19 inç alınabiliyor.

İç mekan için bir parantez açmak gerekirse; daha uysal kardeşi olan GTI'a çok uzak bir görüntü yok, direksiyondaki GTI arması, koltuk, direksiyon, kol dayama gibi bölgelerde yer alan kırmızı dikişler, ArtVelours isimli suni deri ile imal edilen kafalıklar ile bütünleşmiş koltukları göze çarpan ana unsurlar.

Motor

Bir Hot Hatch'den bahsediyorsak en önemli nokta tabii kalbi. GTI Clubsport'da, standart GTI'da da yer alan 2.0lt TSI ünite kullanılıyor. GTI'a göre 55bg daha fazla güç 30nm daha fazla torka sahip aracın bu aynı üniteden daha çok güç çıkarması motor üzerinde yapılan: Continental marka turbo, püskürtme basıncı 150 bar arttırılan enjektörler, büyütülmüş intercooler gibi değişiklikler ile açıklanıyor. Bu eklentiler ile araç 300bg güç 400nm tork üretiyor.

Altyapı

Aracın şasi ayarlarına baktığımızda asıl cevherin burada olduğu görünüyor. Volkswagen mühendisleri tarafından profesyonel pilotlardan alınan tavsiyeler ile ayarlanan şasi, DCC (Dinamik Şasi Kontrolü) sistemi ile de araçta bulunan bir çok moda uyum sağlayabiliyor. Bu konudaki en dikkat çekici unsurlardan biri araçta bulunan Nürburgring modu: sport modunun bir üst seviyesine konumlandırılmış bu mod, önceki nesil GTI'ın rekoruna bir gönderme niteliğinde.

Clubsport'un barındırdıkları bunlarla sınırlı değil,  XDS (elektronik kilitli diferansiyel),  VAQ (çoklu plakalı diferansiyelin kombinasyonu), ve bu araçla ilk kez gelen Vehicle Dynamics Manager gibi dinamik kontrol özellikler de, yol tutuşu için 15cm yere daha yakın olan Clubsport'un diğer performans detaylarından.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us