Passat'ın Satışı, Amerika'da 2023'te Duracak

Passat, Volkswagen markasının epey başarılı global bir modeli. Ülkemizde çok uzun yıllardır kendi segmentinde açık ara birinci, genel araba satışlarında da en çok satan modellerden. Fakat durum Amerika'da fazla iç açıcı değil.

Alman üretici, Passat modelini uzun yıllardır üretiyor. Birçok ülkede en çok satanlardan olan model, Amerika pazarında yetersiz kalıyor. Bu durumu sadece Passat mı yaşıyor, tabii hayır. Volkswagen 'den önce benzer bir karar alan Ford da Amerika pazarında sedan ve hatchback modellerini satmayacağını açıklamıştı. Bu karar alındığından beri markayı Amerika'da SUV modelleri ve kültleşmiş olan modeli Mustang temsil ediyor.

SUV Cenneti

Bunun başlıca sebebi ise SUV'ler. Amerika pazarında SUV segmentinde ciddi satışlar yakalanıyor, bu oran geçtiğimiz 10 yıla göre neredeyse 2 kat arttı... 2010 yılında Amerika'da otomobil satışlarının %30 bölümünü SUV'ler oluştururken, 2020 yılında bu %51 gibi ciddi oranlara dayandı.

Yani Amerika'da batmamak istiyorsanız SUV satacaksınız. SUV modellerini ise yine ciddi bir oranla, %20 ile Pick-uplar takip ediyor. Bundan sonraki büyük payı ise %19 ile sedanlar alıyor ve geriye kalan %10 dilim ise farklı karoser tiplerinde yayılıyor.

Passat Neden %19'dan Payını Alamıyor?

Amerika pazarında her segmentten yüksek sayıda Sedan model var. D segmentindeki oyuncular da bir hayli fazla. Özellikle Almanların oyununu Kia ve Hyundai gibi Koreli rakipler bozuyor. Bunların yanında Japonlar da ciddi modellerle kıyasıya rekabette. Passat'ın rakiplerinin "sorunsuzluğu ve dayanıklılığı" Passat'a göre oldukça öne çıkıyor ve model satışlarda bu sebeplerden istenileni karşılamıyor.

Sonucunda

Passat 2018 yılında, 2012 yılında yaptığı satışın 1/3'ünü yapmış, bulunduğumuz yıllarda da bu grafik iyi yöne hareket etmemiş. Bunlar sonucunda ise marka 2023 itibari ile Passat'ın "fişini çekiyor". Alman üretici Passat ile boşalan yeri yeni SUV'leri ile doldurmaya devam edecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us