BMW'nin İmzası Hofmeister Kink Nedir?

BMW'nin İmzası Hofmeister Kink Nedir?

Yıllardır yüzlerce BMW modeli piyasaya sunuldu ve hepsi birbirinden farklı karakteristik özellikler taşıyordu. BMW diyince akla her zaman böbrek ızgaraları gelmiştir ama bir detay vardı ki o BMW'nin araçlarına bıraktığı bir diğer imzasıydı: Hofmeister Kink (Hofmeister Kıvrımı)

Hofmeister Kink Nedir?

İsmini 1955-1970 yılları arasında BMW'nin tasarım şefi olan Wilhelm Hofmeister'dan alır. Hofmeister Kink, BMW araçlarının C sütununda yapılan tasarımsal kıvrım olarak geçer.  Arkaya doğru alçalan sütunun bir anda öne doğru yön değiştirmesi aracın ön tarafını işaret ederek dinamik bir tasarım oluşturuyor. Bu tasarım aynı zamanda BMW'nin gücünü ve temel özelliği olan arkadan tahriği de işaret etmek amacıyla arka tekerleklere doğru kıvrılıyor.

Hofmeister kıvrımı ile çıkarılan ilk BMW araçları ise BMW 3200 CS ve BMW 1500. Şimdilerde ise yine bu kıvrım kullanılırken eski araçlardaki kadar keskin değil. Hatta Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupé araçlarda bu kıvrım yok. BMW giderek bu imzasından vaz mı geçiyor yoksa ufak bir istisna mı yaptı belli değil. İlerleyen modellerde göreceğiz.

Hofmeister Kink yıllar boyunca her yeni BMW modelini imzaladı. BMW'den sonra diğer üreticiler de bu tasarımı ‘ödünç almaya’ başladılar, farklı şekiller vererek bir şekilde kopyaladılar. Bu tasarım zaman içinde premium kalite ve lüks araçları temsil etmeye başladı.

Birçok üretici premium araçlarında bunu kullanmaya başladı. Mesela, Volkswagen Golf’te bu kıvrımı göremezken daha üst sınıf araç Passat’larda bu tasarım detayını bulabilirsiniz, bunların yanında Honda, Kia, Hyundai gibi üreticiler de premium segment araçlarında bu tasarım çizgisini kullanıyor.

Öte yandan ezeli düşmanları Mercedes-Benz ve Audi markalarında böyle bir tasarım çizgisi mevcut değil. Rakipler birbirine saygılı şekilde rekabete devam ediyor diyebiliriz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us