Otomobil Fiyatlarında %6'ya Varan Zam

Otomobil Fiyatlarında %6'ya Varan Zam

Her ne kadar ülkemizdeki fiyat artışının başlıca sebeplerinden biri döviz fiyatları olsa da Avrupa'da uzun yıllardır değişmeyen otomobil fiyatlarında %6'ya varan zam kapıda. Peki bu zammın sebebi ne? Detaylar haberimizde!

Artan Talep, Çip Krizi

Başta yarı iletken parçalar olmak üzere bugüne kadar otomotiv piyasası içinde görülmemiş ham madde sıkıntısı kullanıcılara ek maliyet olarak geri dönmeye hazırlanıyor. Avrupa'nın büyük otomotiv üreticilerinin yaklaşık 20 yıldır otomobillerde zam yapmaması bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaratmadı.

2020'nin başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle aksayan üretim ve ham madde temini 20 yıllık sabit fiyatların da sonunun geldiğini haber veriyor. Artan talebin aksine üretimdeki yavaşlık beraberinde zam dalgasını getirdi.

VW Şefi Açıklama Yaptı

Volkswagen Grubu, Audi ve Porsche markalarının güçlü kar oranının bu yıl içinde yaşadıkları üretim hedefi düşüklüğünden olumsuz etkilenmesini istemedikleri için fiyatlarda bir artışın olacağını söyledi.

Pandemi öncesi dönemde 2019 yılı bilançosunda 11,4 milyar Euro kazanç elde eden VW Grubu, bu kar oranının düşmesinden endişe duyduklarını, hem yeni yatırımlar hem de elektrikli dönüşümün duraklamaya girmeden devam etmesini istediklerini açıkladı.

Yeni Hedefler, Yeni Fırsatlar

CEO Herbert Diess, şu an dünyanın en iyi elektrikli araç satıcısı olarak Tesla'yı geçme vizyonuyla VW'yi teşvik ederek bu yıl daha fazla kazanç için yeni anlaşmalar yaptı.

Bu fırsatlar arasında geçtiğimiz Çarşamba günü Avrupa'nın büyük araç kiralama şirketlerinden Europcar'ın VW Grubu tarafından 2,9 milyar Euro karşılığında satın alınması bulunuyor.

Diess gazetecilere verdiği demeçte, " Evet, bir araç kiralama şirketi satın aldık, fakat muhtemelen 5-10 yıl içinde bir araç kiralama şirketinden daha çok bir mobilite platformu olacak." ifadelerini kullandı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us